Har du smagt græskarfyldte cannolier og puré af skorzonerrødder?

Græskarfyldte cannolier
Lær at lave græskarfyldte cannolier

Hvis ikke, så har du chancen nu. Jeg giver nemlig her mine gode råd og tips til hvordan retten, der på italiensk hedder Cannelloni di zucca e purea di radice amara, tilberedes.

God fornøjelse – og god appetit!

Komplet opskrift fra Il Giardinetto

Jeg har i år besluttet at besøge nogle af Escapeaways mange indbydende feriesteder og indhente nogle af deres egne opskrifter. Derfor skal vi en tur til Pettenasco ved Ortasøen, hvor man altid finder skøn mad, skøn udsigt og skønt værtskab på det lille hotel Il Giardinetto. Hotellet har en helt spektakulær terrasse, der ligger helt ud til søen, og dér får du lyst til at sætte dig og nyde et udsøgt måltid mad og et dejligt glas lokal vin, mens solen danser på toppen af de mikroskopiske bevægelser i vandet.

Du får her opskriften på en komplet servering, som du finder den på menukortet på restauranten Il Giardinetto. På menukortet hedder den: Cannelloni di zucca, purea di radice amara e riduzione di Amaretto di Saronno – Græskarfyldte pastarør, puré af skorzonerrødder og reduceret Amaretto di Saronno-likør.

Tilberedning: ca. 90 min Antal personer: 4

Ingredienser

  • 8 plader filodej
  • 500 g græskar
  • 200 g skorzonerrødder
  • 500 g Amaretto di saronno-likør
  • Salt og peber
  • 1 æggeblomme
  • Olivenolie
  • Grøntsagsfond
  • Fritureolie
  • Ekstra redskab: Rene træstokke (diameter på ca. 2 cm – længde ca. 7 cm)

Tilberedningen

Klargør græskarstykket (skræl det og fjern kernerne) og skær det dernæst i nogle mindre rustikke stykker. Tag et stykke alufolie og læg stykkerne derpå. Giv stykkerne lidt salt og peber og pak det hele ind i alufolien. Læg pakken på en bageplade og giv dem ca. 30 minutter i en forvarmet ovn på 160°C. Når stykkerne er tilberedt, pureres de gennem en si, til du opnår en fast konsistens, der kan kommes på sprøjtepose. Mens græskarstykkerne er i ovnen, skrælles skorzonerrødderne og skæres i små stykker. Sæt en gryde over medium varme og hæld en smule olivenolie deri. Steg skorzonerrødderne af og dæk dem efterfølgende med grøntsagsfond.

Når rødderne er bløde, hældes fonden over i en skål og sættes til side. Blend rødderne og tilsæt så atter grøntsagsfonden og olivenolie, indtil du står med en tilpas lind puré. Smag til med salt. Tag en plade filodej og pensl den med olivenolie og læg endnu en plade derpå. (Hold de resterende plader friske ved at dække dem til med køkkenfilm, ellers tørrer de nemt ud). Skær pladerne ud i kvadrater på ca. 8 x 8 cm. Rul dem rundt om træstokkene, ved at starte ved et hjørne. Pensl enderne med en smule æggeblomme, da det fæster godt. Bag dem i ovnen ved 170°C i nogle få minutter. Når de er afkølede, er de nemme at få af stokkene.

Reduktionen af Amaretto di Saronno er ret enkel. Hæld likøren i en lille gryde og kog det op. Når det koger, skal du opmærksomt sætte ild til likøren, så alkoholen brænder helt af. Når det er sket, skal den koge ind til en fast konsistens, der samtidig er flydende som en sauce. Når alle tre dele er klar, fyldes græskarpuréen i cannoli-rørene med sprøjteposen. Rørene lægges i et fad og sættes i ovnen i nogle få minutter, mens skorzonerrodspuréen opvarmes tilsvarende en smule.

Serveringen, som de ville gøre det på Il Giardinetto:

Sæt nogle små toppe af skorzonerrodspuré på tallerknen, læg et par cannolier dekorativt op ad siderne og fuldend din servering med et par dråber af den reducerede likør

Skulle du få lyst til at smage restaurantens oprindelige udgave af retten, så kan du booke et ophold på hotellet her.

Kunne du tænke dig at få tilsendt flere italienske opskrifter?

- så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere