Har du besøgt Gardasøens uofficielle hovedstad?

Desenzano del Garda
Forestil dig en charmerende by i den sydlige del af Gardasøen med både lokal stemning, gode restauranter og smuk natur - så har du Desenzano del Garda

Forestil dig en charmerende by i den sydlige del af Gardasøen med både lokal stemning, gode restauranter og butikker side om side med smuk natur og utallige muligheder for både udflugter og sport men uden det værste turistmylder, som der ellers er så rigeligt af i de populære byer ved søen. Desenzano del Garda kan opfylde alle dine feriedrømme og mere til.

Overvejer du en forlænget weekend i Italien med konen/manden/kæresten eller måske med en håndfuld gode venner eller veninder, kan jeg varmt anbefale Desenzano del Garda som den oplagte destination for de, der gerne vil have det hele på én gang.

Hvis du tager af sted med vennerne eller veninderne, kan I hoppe på et morgenfly til Milano. Herfra lejer I enten en bil og kører de ca. 150 km ad motorvejen, eller I tager toget til Desenzano og går eller tager en taxi videre til hotellet. Når I først er installeret på hotellet, opdager I hurtigt, at her ikke er tale om en “turistghetto” men en rigtig levende by med ca. 25.000 indbyggere, der har deres hverdag her.

Historisk centrum

I bliver sikkert hurtigt fascineret af de hyggelige gamle gader i det historiske centrum, gågaderne med en god blanding af high-end designerbutikker som fx Dolce & Gabbana og andre mere prisbeskedne mærker, der forbindes med hinanden af små pladser med isbarer, caféer og restauranter og den gamle charmerende havn, hvorfra I kan nyde udsigten på en af de mange hyggelige caféer.

Havn i Desenzano del Garda
Charmerende havne-miljø inde i Desenzano del Garda

I kan gå lange ture på søpromenaden med udsigt over søen og bjergtoppene. Og bliver det for varmt, kan I køle jer af med en dukkert i søens kølige vand og efterfølgende slappe af på en af byens sandstrande eller på en af de mange små stenstrande. Byens lille borg kan nås ad den smalle gade Via Castello og er bestemt et besøg værd, ligesom det ugentlige marked (tirsdag formiddag) på søpromenaden og det månedlige antikvitetsmarked (sidste søndag i måneden). Har I lyst til at svinge kreditkortet, kan byens butikscenter Le Vele med ca. 30 forskellige forretninger (bl.a. en outlet-butik med op til 50 % rabat på de kendte italienske mærker) helt sikkert opfylde jeres ønsker.

Masser af aktivitets- og udflugtsmuligheder

Kan I lide sportslige aktiviteter, er der adskillige muligheder at vælge imellem: Alle slags vandsport fra vandcykel til vandski kan praktiseres på Gardasøen, dog skal det bemærkes, at de bedste betingelser for windsurfing findes i den nordlige del af søen. Golfbaner er tilgængelige i umiddelbar nærhed og er man cykelentusiast, er der også gode muligheder for udfordringer i området.

Desenzanos centrale beliggenhed gør det oplagt at tage på ture til de mange interessante og hyggelige byer i nærheden. Nærliggende og meget populære Sirmione kan besøges i bil – naturligvis – men en 20 minutters sejltur på Gardasøen dertil kan også være en dejlig afveksling fra trafikken på vejene. Der er desuden forbindelse med færge til alle byer ved søen fra Desenzano, så hvis I har tiden for jer, kan I nyde den spektakulære udsigt over søen og de omkringliggende bjerge fra vandet, imens I lader jer transportere. Kulturbyerne Verona og Venedig nås nemt med tog (hhv. 30 min og 1,5 times togtur) eller via motorvejen og er mindst en dagsudflugt værd. En operaforestilling i Veronas arena under stjernehimlen er med sikkerhed også en oplevelse, der gør stort indtryk, også i det tilfælde, at I måske ikke er operaentusiaster i forvejen.

Citronlikør
Gardasøen kaldes også “Citronernes land” og der er god mulighed for at smage citronlikør på nogle af de mange spisesteder i byen

Rigt aftenliv

Desenzano har et rigt aften- og natteliv, særligt i weekenden kan I se de selvbevidste italienere promenere det sidste nye outfit i gaderne og på vinbarerne, inden de skynder sig videre til diskoteker eller klubber, hvor de mødes med vennerne. Slå jer ned på et af de mange steder med udendørs servering og nyd de lune aftener, det italienske køkken og et glas vin eller to inden turen går videre ud i nattelivet.

Se nu at komme af sted – endnu en dejlig italiensoplevelse venter!

Vil du vide mere om Desenzano del Garda?

Du kan læse mere om Desenzano del Garda her, hvor du bl.a. kan se, hvilke ferieboliger og hoteller, vi anbefaler i byen. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie i området, eller skrive til os her.

Hvis du vil se alle vores hoteller og ferielejligheder ved Gardasøen, bør du besøge denne side, hvor du også kan læse om, hvordan du lettest kommer med fly til Gardasøen.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere