Har du smagt pasta med auberginer?

auberginer
På Sicilien er den simple, men velsmagende pastaret med auberginer vældig populær..

Sicilien kender alle – børn som voksne – denne simple, men velsmagende pastaret, der kaldes pasta alla norma på italiensk. Sicilianerne river normalt fast saltet ricotta over retten, men da denne ost er besværlig at finde i vore luftlag, kan det anbefales at anvende friskrevet parmesan- eller pecorinoost.

Jeg giver dig her nogle tips og gode råd til, hvordan du kan tilberede den. God appetit!

Fakta:

Antal personer: 4
Tilberedning: ca. 30 minutter

Ingredienser:

  • God olivenolie
  • 2 auberginer – vælg nogle flotte og spændstige eksemplarer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede og hakkede tomater
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 450 g pasta (spaghetti eller friske tagliatelle)
  • 100 g fast ricotta eller parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • Skvat æble- eller hvidvinseddike
  • 1 tsk. sukker
  • Evt. oregano

Tilberedning:

Skær auberginerne ud i stave eller tern, alt efter hvorledes du synes retten skal tage sig ud. Opvarm en slip-let pande og steg auberginerne sprøde og gyldne i olivenolie – de skal ikke svømme i olien, men der skal alligevel noget til, da de suger meget. Drys evt. med oregano og vend rundt til de har taget farve på alle sider. Det kan være en fordel at stege en mindre portion ad gangen.

Når alle auberginestykkerne er stegt færdige, skrues ned for varmen under panden. Der tilsættes lidt mere olie, finthakket hvidløg (man kan også tilsætte hele fed hvidløg og så blot fange dem ud igen inden retten serveres, sådan som man ofte gør det i Italien), og basilikumstilke. Rør det hele sammen og tilsæt tomat. Skyl evt. dåsen fra de flåede tomater og tilføj også den smule vand blandet med resten af tomatjuicen. Lad retten simre i 10 – 15 minutter, men vær opmærksom på at det ikke smatter helt ud. Der må meget gerne være lidt bid tilbage i auberginerne.

Sæt vand over at koge til pastaen.

Fisk basilikumstilkene ud og smag retten til med salt og peber og halvdelen af basilikumbladene og evt. en smule æbleeddike eller en god hvidvinseddike og en teskefuld sukker, hvis tomatsmagen er en smule bitter.

Frisk chili

Kog pastaen efter henvisningen på posen og lad den dryppe af i et dørslag. Gem en anelse af kogevandet. Put pastaen tilbage i gryden og rør saucen i sammen med lidt af kogevandet. Sæt gryden over varmen igen for en kort bemærkning. Servér med reven ost over og basilikumblade på toppen.

Kan man godt lide sin mad stærk og varm, kan man yderligere tilføje en frisk chili under stegningen af auberginerne.

Kunne du tænke dig at modtage flere tips om italiensk madlavning?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der rummer masser af tips til din ferie i Italien
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Minestrone di farro – speltsuppe fra det nordlige Toscana

Jeg vil her introducere en gammel kending fra Garfagnana i det nordlige...
Læs mere

2 Comments

  • Hej, jeg skal til at forsøge mig med denne opskrift, men jeg forstår ikke hvad der menes med at man fanger hvidløgene ud igen… Betyder det at man steger hele hvidløgsfed med og så tager dem ud igen og smider dem ud?

    • Hej Victor.

      Tak for dit spørgsmål. Ja, det betyder netop dét, du skriver; at du steger de hele hvidløg med for at give retten smagen af hvidløgene under tilberedningen, men uden at beholde dem i retten, dvs. fanger dem ind på panden og smider dem ud. Det er en meget almindelig måde, hvorpå man tilsætter smagen af hvidløg i Italien. Håber, du får glæde af opskriften.

      Bedste hilsner Mamma Luisa

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *