Her drømmer jeg mig hen på en kold, regnfuld junidag

Volterra
Man burde nævne Volterra i samme åndedrag som Firenze, Siena, Lucca, San Gimignano og Pisa, for der er virkelig tale om en enestående smuk toscansk by i ligeså smukke grønne omgivelser

Vi er nået til juni måned og det regner. Og ja, jeg er ikke særlig overrasket og endnu en gang takker jeg mig selv for allerede på nuværende tidspunkt at have bestilt min sommerferie med varme og sol sydpå. Nu hører jeg jo til i rækken af dem, der ikke ønsker at tage for mange chancer – selvom jeg elsker de skandinaviske somre (når de er gode!) med den blå himmel og den søde fuglekvidder – og derfor er jeg altid ude og bestille min rejse i meget god tid.

Men, jeg hører også til dem, der elsker selve planlægningen af ferien og jeg sidder derfor ofte ved køkkenbordet med mine slidte og farverige kort over Europa – og ja du velkommen til at kalde mig gammeldags 🙂  – mens jeg streger de steder ind, som jeg ønsker at besøge. For mig begynder ferien nemlig allerede, når jeg pakker alle kufferterne og taskerne ned i bilen, og jeg begynder at længes efter min årlige “schnitzel mit pommes”, som vi plejer at spise til aftensmad den første aften på rejsen et sted i det sydlige Tyskland eller Østrig.

Rejsen i år går som sædvanligt til Italien og nærmere betegnet Toscana (selvom vi dette år gør en lang omvej til Frankrig for at besøge gode venner), og jeg forstår spørgsmålet fra venner og bekendte og familie: Hvorfor nu Toscana igen i år? Nu og da forsøger vi faktisk at bryde vores indgroede vaner og afprøver nye destinationer, men så trækkes vi tilbage til Italien og Toscana som til en magnet. Selvom de andre rejsemål er gode, er Toscana bare endnu bedre.

San Gimignano
San Gimignano er én af Toscanas mange smukke og gamle kulturbyer
Toscansk vinbonde
Toscana er berømt for sin gode mad og sin gode vin – her er en bonde ved at rydde op i området mellem vinrankerne
Vinmark i Toscana
Hvis du skulle vælge mellem denne udsigt og nordisk regnvejr – hvad ville du så vælge?

Jeg kan ikke gøre noget ved det; jeg finder stadig Toscana lige vidunderlig og længes ofte tilbage til regionen. Så nu, hvor jeg sidder her og kigger ud på den grå himmel og lytter til regnens trommen på ruden, ligesom på en efterårsdag, er jeg taknemmelig for, at jeg allerede har min ferie parat og at jeg kan drømme mig væk til de toscanske bjerge, lunde og vinmarker.

Dette år rejser vi afsted med venner, og vi har lejet et dejligt hus med swimmingpool, Villa Fraggina, som ligger lige i udkanten af ​​den dejlige lille by Volterra. Det er vores venners første ferie i Toscana, så jeg har lovet dem dagsture til steder som San Gimignano, Firenze, Siena, Pienza, Pisa og Lucca. Vi fortsætter derefter nordpå til La Spezia og Cinque Terre, hvor vi tilbringer to nætter – og derefter videre til Piemonte.

Villa Fragginas pool
Villa Fragginas skønne pool
Udsigten fra Villa Fraggina kan tage pusten fra enhver...
Udsigten fra Villa Fraggina kan tage pusten fra enhver…
Villa Fraggina
På Villa Fraggina befinder du dig mellem toscansk tradition og modernitet…
Volterra
Udsigten fra den højt beliggende Volterra by er fantastisk, og de snørklede gader er fulde af charme.

Det eneste, jeg endnu ikke har bestilt, men som jeg er nødt til at få ordnet, så snart det er muligt, da det bliver stadig vanskeligere at finde ledige ferieboliger, jo tættere på højsæsonen, vi kommer, er en feriebolig ved Ortasøen og i Orta San Giulio. Jeg vil bede min kollega Allan, som er ekspert på området, om hjælp, for jeg har aldrig været der, men jeg har læst meget om den, blandt andet her på bloggen, hvor Allan tidligere har skrevet et spændende indlæg om netop dét sted – og det jeg vil naturligvis ikke gå glip af.

Italien stopper aldrig med at overraske, og selvom jeg engang boede der og har rejst rundt i landet i over 30 år, er der stadig steder, som jeg endnu ikke har set….hvilket sådan set kun er godt, for så kan jeg sidde her i regnen og planlægge den næste rejse til skønne Italien.

Glad midsommer ønsker vi fra Sverige!

Har du lyst til –  ligesom mig – at tage væk fra regnen og ned til varmen i Italien?

Så besøg vores side om rejser til Italien, hvor du i vores søgemaskine både kan søge mellem 1800 håndplukkede ferieboliger og hoteller, samt på fly til Italien og lejebil i Italien.

Du kan også se alle vores rejser til Toscana her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere