Få opskriften på hjemmelavet pasta med spinat og ricotta

Malfatti di spinaci e ricotta - hjemmelavet pasta med spinat og ricotta
Malfatti di spinaci e ricotta - hjemmelavet pasta med spinat og ricotta - smager bedre end den ser ud!

Denne gang vil jeg give dig en opskrift på retten malfatti di spinaci e ricotta, som er hjemmelavet pasta med spinat og ricotta lavet på semuljemel (som man almindeligvis anvender til pastafremstilling og brødbagning i Italien).

Malfatti betyder: dårligt lavet. De minder meget om de mere kendte gnocchi i både konsistens og form, men hvor gnocchi er lavet på kartofler, består malfatti af ricottaost. De er blot mere malfatti at se på, men udseendet siger intet om smagen; så glæd dig.

Sammen med min opskrift bringer jeg en anbefaling af en piemontesisk vin; en Roero Arneis, der er anbefalet af Det Lille Vinhus. God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning: ca. 1 time alt efter hvor behændig man er
Antal personer: 6

Ingredienser:

  • 1½ kg frisk spinat
  • 450 g ricotta
  • 150 g semuljemel (groft mel af durumhvede)
  • 80 g parmesan
  • 3 æg
  • 1 knsp reven muskatnød
  • Salt

Forslag til “condimento”

  • 100 g smør
  • 15 g friske salvieblade
  • Parmesan efter lyst og behov

Tilberedning
Rens spinaten i rigeligt vand og kog den dernæst i en smule kogende vand. Når de netop er blevet bløde, tages bladene af varmen. Når spinaten er kølet en smule af, vrides den grundigt fri for vand (det er meget vigtigt, at spinaten indeholder så lidt væde som muligt, da det gør den videre proces mere medgørlig): Spinaten hakkes dernæst fint og tilføres ricotta, æggene, muskatnød, friskrevet parmesan, 2 skefulde mel og salt.
Bland det hele sammen med velmelede hænder eller en røremaskine. Dejen skal være glat og tung og vil være klistret. Form ujævne cylindre på ca. 3 cm (på størrelse med en aflang valnød), der afslutningsvis duppes i mel, for at de ikke skal klistre sig til hinanden. Læg dem over på en melet overflade eller allerhelst på en marmorflade, til de skal i gryden.

Sæt en gryde med rigeligt saltet vand over at koge. Når vandet koger, lægges dine malfatti i vandet og koges, til de kommer op til overfladen. Tag de færdige malfatti op med en hulske, og lad dem dryppe af. De er nu klar til servering.

Servering
Server dem eventuelt med den klassiske “condimento” Burro alla Salvia – salviesmør. Smelt smør i en gryde over svag varme, til det tager en smule farve og tilsæt så straks salvieblade og krydr med salt. Lad bladene bliver sprøde og hæld smørret over dine malfatti, så snart de er færdige alle sammen. Servér med revet parmesan henover. En anden serveringsmulighed er at lægge dine malfatti i et ildfastfad og drysse dem med parmesan. De skal blot have 5 minutter i ovnen ved ca. 200 C, så er de klar til servering.

Spis en god salat og lidt brød og server denne vin til: Roero Arneis 2009

Vinen
De friske druer, som kendetegner Roero Arneis’ bouquet, giver vinen en lys strågul farve og en raffineret smag. Den friske syre fra spinaten i Malfatti di spinaci e ricotta vil gøre sig godt med Arneis druen, som er dejlig tør og med en stor fylde. Arneis-druen har noter af æbler/pære og abrikoser.

Fakta om vinen:
År: 2009
Drue: Arneis
Område: Roero tæt på Alba, Piemonte
Alkohol: 10,5 %
Servering: 8-12 °C

Buon Appetito!

Tags from the story
Written By
More from Mamma Luisa

Minestrone di farro – speltsuppe fra det nordlige Toscana

Jeg vil her introducere en gammel kending fra Garfagnana i det nordlige...
Read More

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *