Hvad er billigst – kør-selv ferie eller flyferie til Italien?

Familie i bil
Kør-selv ferie er lig med familiehygge

Mange af Italiens skønne destinationer er inden for fornuftig køreafstand af Danmark. Mange familier vælger da også at pakke bilen, når ferien skal holdes i støvlelandet. Men det er værd at opveje fordelene ved en kør-selv ferie mod de samlede omkostninger, som ofte vil være højere end ved en flyferie med billeje.

Ofte billigst at flyve – også for familier

Selv når en familie med to voksne og to børn skal på ferie i Italien, vil det ofte være billigere at flyve end at køre. Det viser en ny beregning, som Spar Nord har lavet sammen med Bilbasen.

Den viser, at man for benzin- og dieselbiler skal regne med en kilometerpris på henholdsvis 3,1 kroner og 2,7 kroner per kilometer. Dette inkluderer udgifter til at eje bilen samt brændstof, vejafgift og eventuel færgebillet på turen sydpå. Samlet set viser beregningen ifølge Jyllandsposten, at det koster mellem 10.000 og 13.000 kroner at tage på kør-selv ferie fra Danmark til de populære destinationer i Italien, Frankrig og Kroatien.

Bilens værditab på grund af den lange køretur er medregnet, men ikke eventuelle overnatninger undervejs og forplejning.

Ifølge Jan Lang, markedsanalytiker i Bilbasen, er det derfor først, når bilen er helt fyldt op med to voksne og tre børn, at det begynder at være en billigere løsning køre fremfor at tage flyet og benytte billeje på destinationen.

Bilferie udsigt
I bil bestemmer du selv, hvornår du vil stoppe for at nyde udsigten.

Samme frihed med fly og billeje

I beskrivelserne af ferieboliger og destinationer hos In-Italia Rejser vil du ofte se, at det anbefales at have en bil til rådighed – også selvom der findes offentlig transport. Det skyldes, at særligt når man bor lidt landligt i de mest uspolerede områder, giver en bil dig som regel langt bedre mulighed for at komme omkring på udflugter og til indkøbsmuligheder uden at skulle bruge lang tid på transport.

Vælger du en flyrejse til Italien, er det derfor ofte oplagt at bestille billeje til ferien. Begge dele kan du bestilles sammen med din feriebolig hos In-Italia Rejser. Det er ikke blot nemt, men giver dig også øget tryghed. Pakkerejser er således dækket af Rejsegarantifonden, hvorfor du er meget bedre dækket, hvis noget skulle gå galt.

Se her hvordan du bestiller en pakkerejse med ophold, flyrejse og lejebil hos In-Italia

Bilferie strand
En lejebil er en chance for at finde de bedste strande.

Oplev Europa på en kør-selv ferie til Italien

Selvom kombinationen af fly og billeje ofte vil være den billigste måde at holde ferie på i Italien, kan der naturligvis være andre grunde til at foretrække en kør-selv ferie. For mange familier er turen ned gennem Europa for eksempel ikke blot noget, som skal overståes, men en værdifuld chance for at få noget kvalitetstid sammen væk fra hverdagens stress og jag.

Er man ikke presset på tid, kan en kør-selv ferie til Italien ligeledes være en chance for at lave spontane afstikkere undervejs til nærliggende seværdigheder eller for at holde ind og nyde et måltid på en lokal restaurant.

Hvis du og familien vil på ferie i Italien i egen bil, er der mange dejlige destinationer i Italiens nordligste regioner såsom Comosøen og Gardasøen. Køre I lidt længere, kan I for eksempel tage på badeferie ved Middelhavet i Ligurien eller ved Adriaterhavskysten med dens brede, børnevenlige sandstrande.

Skrevet af
Mere af Mikkel H.

FICO Eataly World – et nyt slaraffenland for de madglade

Nedtællingen til åbningsdagen for verdens største italienske madmarked, FICO Eataly World er...
Læs mere