Er du i tvivl om, hvor du kan finde de bedste kager på din kommende ferie i Italien? Så er der hjælp at hente her. For i midten af sidste måned udgav Gamboro Rosso – der er førende i kvalitetsvurdering af italiensk gastronomi og ofte betragtes som den italienske version af Michelin-guiden – en guide til de bedste konditorier i Italien for det kommende år, 2017.
Højeste score i guiden – og således titlen som Italiens bedste konditori – fik konditoriet Pasticceria Veneto i Brescia i regionen Lombardiet med hele 95 point, mens konditoriet Dalmasso i Avigliana i regionen Piemonte blev nummer to med 93 point sammen med Maison Manilia i Montesano sulla Marcellana i regionen Campania, der ligeledes fik 93 point.
Hele 18 konditorier i Italien opnåede at få den prestigefyldte titel “Tre kager” (“Tre Torte”), som gives til konditorier, der scorer minimum 90 point i kvalitetsvurderingen.
Der blev også uddelt en række specialpriser i guiden, herunder prisen for “Smag og sundhed”, der gik til konditoriet Corsino i Syracuse på Sicilien, prisen til årets nyhed, der blev tildelt konditoriet Pâtisserie des Revês i Milano, og årets talentpris, der gik til Marta Boccanera e Felice Venanzi i Rom.
Flest konditorier på listen over de atten konditorier med titlen af “Tre Torte” har hovedstaden Rom i skikkelse af de to konditorier Cristalli di Zucchero og Bompiani.
Skulle du have lyst til selv at smage på herlighederne?
Så besøg denne side, hvor du kan læse om rejser til Rom, herunder se alle vores ferieboliger og hoteller i Rom.
Hvis du har lyst til at læse mere om italienske kager, bør du læse Mamma Luisas spændende artikel om italienske konditortraditioner her.