Vidste du, at…

Hvor langt er der fra Danmark til Italien?
Hvor langt er der fra Danmark til Italien?

Vidste du, at der er 2059 kilometer i bil mellem Danmark og Italien?

Det vil sige, hvis man vælger den rute, der aktuelt (juni 2017) tager kortest tid at tilbagelægge ifølge Googles geografiske app, kaldet Google-map. Via samme app kan du altid se, hvilken rute til Italien, der tager kortest tid at tilbagelægge i det øjeblik, du skal afsted på din rejse til Italien.

På grund af vejarbejde og andre skiftende forhold under bilrejsen til Italien kan afstanden af en rute variere fra uge til uge, og undertiden fra dag til dag, ligesom det naturligvis spiller ind, hvorfra i Danmark ruten tager sin begyndelse og hvorhenne i Italien den har sin afslutning.

Ironisk nok er den korteste rute ikke altid den, der tager kortest tid at tilbagelægge, hvilket igen har at gøre med de aktuelle køreforhold, samt rutens topografiske beskaffenhed.

A29 på Sicilien er en helt speciel Autostrada
Hvor langt er der fra Danmark til Italien? Det kommer bl.a. an på, om du skal helt til Autostrada A29 på Sicilien

I Google-map kan du også søge på længden af en togrejse til Italien – og sågar en rejse til fods. Her er længden naturligvis igen afhængig af den rute, du vælger. Den direkte afstand mellem Danmark og Italien – dvs. i fugleflugtslinje – er ifølge dk.afstand.org 1618 kilometer.

Har du lyst til at få flere facts om Italien? Så besøg vores kategori om facts om Italien her.

Hvis du skal på en bilrejse til Italien, kan du også få en masse gode råd om biludlejning og finde billig billeje i Italien her.

Skrevet af
Mere af Lars

Gå på opdagelse i Syditaliens historie

Få steder i verden kan vi se tilbage på en så spændende...
Læs mere