In-Italias stamgæst anbefaler: To autentiske agriturismi

På en agriturismo har du ofte selv mulighed for at deltage i produktionen og tilberedningen af de lokale råvarer - eller du kan læne dig tilbage og nyde, at andre gør det for dig

Kuno Vistrup elsker Italien. Der er ingen simplere måde at sige det på.

“Det er maden, menneskene. Det nære. Roen omkring det at sætte sig ved et bord og spise. At man kan lave alt af en god tomat, ost og brød. Faktisk vil jeg gå så vidt som til at sige, at jeg aldrig har haft en dårlig oplevelse i Italien,” fortæller han.

Og det siger ikke så lidt. For Kuno og han familie har faktisk rejst til Italien med In-Italia hvert år – nogle gange flere gange årligt – siden 2001.

Kuno Vistrup og familie har rejst med In-Italia siden 2001. Her besøger de en vingård i Umbrien.

”Efter en ferie i Østrig havde vi lyst til at besøge den anden side af alperne og få noget mere varme. Jeg søgte på nettet og fandt In-Italia ved et tilfælde. På Infandt jeg de små lokale agriturismi, hvor ejerne selv bor på stedet, så jeg tænkte meget hurtigt: Det er det, vi skal!”

Familiens Vistrups første tur med In-Italia gik til Cecina ved kysten i Toscana, men siden da har de besøgt både Lazio, Veneto, Umbrien og Piemonte – selvom Toscana forbliver favoritområdet.

Her får du to af familien Vistrups anbefalinger til lokale agriturismi, de har besøgt. Og nederst i indlægget kan du læse, hvad en agriturismo egentligt er.

Ristoro del Cavaliere: Besøg i Robertos vinkælder

Min kone og jeg boede på Ristoro del Cavaliere i Toscana for fem år siden. Det var første gang vi var afsted uden børn, så det var noget særligt.

En af dagene lå vi ved poolen, da ejeren Roberto hev mig til side. Jeg blev inviteret ned i hans kælder, hvor jeg smagte vin, pølser, skinker – alt hjemmelavet, selvfølgelig. Jeg kom op i dagslys igen efter 2-3 timer. Min kone havde rendt forvirret rundt og ledt efter mig – hun troede bare, jeg skulle hente et glas vand.

Nogle dage efter spiste vi i restauranten, hvor Roberto og hans kone havde venner på besøg. De smagte på vin, og selvfølgelig blev vi inviteret til at være en del af selskabet. Det er italiensk gæstfrihed med stort G.

Læs mere om Ristoro del Cavaliere her

Agriturismo Miralduolo: Lokal og roligt med pool

Agriturismo Miralduolo i Umbrien er vores absolutte yndlingssted, for det har alt det, vi søger, når vi tager til Italien. Det er en fantastisk lille gård med meget få lejligheder, tæt på en større by, Perugia, men lokalt og roligt.

Det er utroligt vigtigt for os, hvor vi bor, når vi rejser i Italien. Vi tilbringer som regel hver anden dag på tur og hver anden dag ”hjemme”, så pool er et must, og stedet skal være så dejligt, at vi bare har lyst til at opholde os der. Sådan er det på Miralduolo, og værtinden Alinda er simpelthen vidunderlig. Vi har besøgt Miralduolo tre gange allerede, og jeg ved, vi kommer tilbage.

Læs mere om Agriturismo Miralduolo her

Det er derfor, vi igen og igen booker hos In-Italia. Fordi vi her finder de små, lokale steder, der giver mulighed for at opleve kulturen, som den almene italiener definerer den. Og fordi produktet er gennemskueligt. Jeg kan altid se alle anmeldelser et sted har fået – også de mindre gode. Det er ærligt.

Hvad er en agriturismo?

Italien har en særlig lovgivning, der definerer en agriturismo. Der skal være en produktion af fødevarer af et vis omfang, før man kan kalde ens eget hus for agriturismo, og derfor spiser man som gæst på en agriturismo hovedsageligt mad fra lokale producenter og møder de familier, der driver dem. Der er altså tale om en meget autentisk ferie, hvor man som gæst får indblik i livet på landstedet, som typisk er placeret smukt i landskabet, og gerne tæt på interessante, historiske småbyer.

Familierne har ofte drevet gården gennem flere generationer – lang tid før begrebet agriturismo overhovedet opstod – og med stærke traditioner. Oplevelsen kaldes af mange “rustik”, fordi den er så ægte, og der sjældent er to værelser, der er ens. Og den lokale charme går man aldrig glip af. Har du selv fået lyst til en lokal, landlig ferie med masser af god mad?

Her finder du alle In-Italias agriturismi – og du kan også læse mere om agriturismo-kulturen

In-Italias fødselsdag: 20 år med rejser til Italien

In-Italia fylder 20 år den 18. maj 2019. Derfor har vi samlet nogle af vores fortællinger fra de sidste 20 år:

Hvordan var det for eksempel at rejse i Italien for 20 år siden? 

Og hvad er historien om, hvordan In-Italia blev grundlagt? 

Du kan også læse om tre ferieboliger, der har været med siden In-Italias første år – og som stadig holder den dag i dag! 

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere