Italien har nu næstflest Michelin-restauranter i verden

Italien er nu det land i verden, der har næstflest Michelin-stjerner...
Italien er nu det land i verden, der har næstflest Michelin-stjerner...

Italien bliver ofte fremhævet for sin fantastiske gastronomi – og nu er der mere hæder på vej.

I den kendte franske madbibel, Michelinguiden, der hvert år uddeler en til tre stjerner til udvalgte restauranter verden over, er Italien nu det land i verden, der har næstflest restauranter med de legendariske Michelin-stjerner, kun overgået af guidens oprindelsesland, Frankrig.

I alt fik Italien tildelt 343 Michelin-stjerner i guidens 2017-udgave, hvoraf de 294 er ét-stjernede restauranter, de 41 er to-stjernede restauranter og 8 af dem er tre-stjernede restauranter.

Blandt Italiens tre-stjernede restauranter findes Osteria Francescana i byen Modena (Emilia-Romagna), der i juni 2016 blev kåret til verdens bedste restaurant – foran blandt andre danske Noma – foruden restauranterne Piazza Duomo i Alba (Cuneo), Da Vittorio i Brusaporto (Bergamo), Dal Pescatore i Canneto sull’Oglio (Mantova), Le Calandre i Rubano (Padova), Enoteca Pinchiorri i Firenze, La Pergola i Rom, og Reale i Castel di Sangro (l’Aquila).

Italien opnåede også at få hele fem nye restauranter med i gruppen med to-stjernede restauranter, som inkluderer Dani Maison på øen Ischia, Seta i Milano, Locanda Margon i Ravina, Terra i Val Sarrento og Enrico Bardolini al Mudec i Milano.

Italienerne er verdensberømte for deres evner i et køkken…
De italienske kokke ikke bare er blandt verdens mest humørfyldte, som her, men ifølge Michelinguiden for året 2017 også blandt verdens bedste…
Når madlavning bliver til en kunst…

Michelin-guiden udkom første gang i år 1900, udgivet af det franske brødrepar André og Édouard Michelin. Michelin-brødrene var dækfabrikanter og den første guide indeholdt kun nyttige oplysninger for bilister, herunder kort, instruktioner til reparation og dækskifte, og lister over bilmekanikere, hoteller og tankstationer. Brødrene håbede, at de med denne særlige bilguide, som de omdelte gratis i 36.000 eksemplarer, kunne øge efterspørslen på biler og dermed på bildæk i Frankrig; på dét tidspunkt var der under 3000 biler i hele landet.

Først senere blev guiden udvidet, så den også indeholdt lister over restauranter og anmeldelser af dem foretaget af de såkaldte “inspektører”.  I 1926 indførte brødrene et stjerne-system, så de kunne kategorisere restauranterne efter kvalitet; men det var først fem år senere, i 1931, de begyndte at bruge systemet med tre stjerner, som bruges den dag i dag.

Er du interesseret i selv at prøve de italienske Michelin-restauranter?

Så bestil en rejse til Italien her eller skriv en forespørsel til os her. Du kan også ringe til os på 33151313.

Hvis du er interesseret i at læse mere om italiensk mad og vin, og finde italienske opskrifter, så bør du besøge vore kategori om italiensk gastronomi her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere