Italien indfører ny gratis wifi app

Italien indfører ny gratis wifi app
Italien indfører ny gratis wifi app. Foto: WIFI Italia IT

Den italienske regering har fornyligt indført en ny gratis wifi app, som skal give turister – både italienske og udenlandske – mulighed for nemt at oprette forbindelse til et gratis WiFi-netværk i hele landet.

Den nye app er et resultat af en aftale indgået mellem Ministeriet for Økonomisk Udvikling, Det italienske Kulturministerium og “Agenturet for det digitale Italien” i juli 2016,  hvis formål er at “udvikle intelligente platforme for turister på italiensk territorium“. Det første trin i denne plan er det såkaldte “WIFI Italia IT”-projekt.

Installeres på smartphone

App´en kan installeres på din smartphone, og når registreringen er gennemført, styrer den – i princippet – forbindelsen hen til ethvert WiFi-netværk tæt på enheden. Som en del af projektet opstilles der et netværk af wifi hotspots på udvalgte steder rundt omkring i landet, f.eks. på banegårde, museer og andre offentlige institutioner.

For at installere app´en skal du først downloade den, hvorefter du skal identificere dig selv og indsætte nogle grundlæggende biografiske data. Du skal være opmærksom på, at dine personlige data, såvel som din brugeradfærd, vil blive brugt anonymt af de italienske myndigheder til at analysere og målrette deres tilbud til turister. Efter den indledende installering og godkendelses-proces skal du ikke bruge mere tid på at identificere dig selv som bruger, ifølge app´ens hjemmeside.

Se introduktionsvideo fra WIFI Italia IT (på italiensk)

App´en er i øjeblikket tilgængelig på Google Play og App Store og når den er downloadet, giver den også adgang til gratis informations-materiale, f.eks. om alternative seværdigheder i overfyldte bycentre, samt mulighed for at bestille billetter til italienske turist-attraktioner online.

Det er planen, at app´en i fremtiden også vil kunne downloades til bærbare computere og via SPID.

Blandet modtagelse

App´en har haft en turbulent fødsel med blandet modtagelse blandt både almindelige app-brugere og professionelle anmeldere i den italienske presse. Mange app-brugere klager således over, at netværket endnu kun dækker en lille del af landet – såsom storbyerne Rom, Bari, Milan og Firenze – mens den store italienske avis La Repubblica i en test af app´en, offentliggjort i avisen d. 17 juli, har kaldt den for et “flop”, der er ude af stand til at forbinde brugerne til wifi-netværket uden for de institutioner, hvor netværks-forbindelsen fysisk er placeret.

“Brugeren forventer noget, som regeringen taler om, men som tjenestens netværksinfrastruktur (i øjeblikket) ikke kan give”, lyder kritikken.

Rejser til Italien

Hvis du er igang med at planlægge din ferie i Italien, eller allerede er afsted på din ferie, kan du her se, hvor det nærmest beliggende hotspot i Italien er placeret. Du kan læse mere om hele WIFI Italia IT-projektet her.

Hvis du er på udkig efter en håndplukket feriebolig i Itallien, kan du finde mere end 1800 håndplukkede ferieboliger i Italien her.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere