Italien uden for sæsonen

Sorano i efterårsfarver - Toscana
Sorano i efterårsfarver - Toscana

Har du overvejet at rejse uden for de typiske højsæsoner for med det samme at afskrive tanken igen? For der er vel ikke så meget at komme efter uden for sæson, eller er der? Måske skulle du tænke tanken til ende, for der er rent faktisk mere at komme efter, end du tror i Italien – hele året rundt.

De fleste forbinder sikkert Italien med varme sommerferier ved de mange kyster, som landet byder på. I juni, juli og august har vi sommerferie, og så går turen jo til Italien. Her er der sol, strand og vand, men ofte følger masser af andre turister, kø ned igennem Tyskland og høje priser også med i købet!

Nogle vil ganske givet også tænke i skiferier i de smukke bjerge nordpå. Her er der optimale forhold for at få den ultimative sneoplevelse! Det gør vi oftest i januar og februar måned. Men igen: det gør mange andre også!

Hvad nu, hvis man tager sig ferie på andre tidspunkter af året? Hvad kan man så foretage sig i Italien, og hvor skal man tage hen, og hvad er alle de mange fordele, man kan høste? Og hvad kan man forvente sig af vejrguderne?

Rejs uden for sæsonen

Jeg vil her give oprejsning til måneder på året, som i ferieøjemed ofte er oversete. Find i det følgende ud af, hvordan du kan fordrive de kedelige måneder i Danmark på en spændende måde i Italien.

September/oktober: Når efteråret sætter ind i Danmark…
September og oktober måned er ifølge mange italienere nogle af de bedste måneder på året. Efter en lang og varm sommer med masser af turister er klimaet blevet behageligere og de fleste turister har vendt næsen hjemad.

I disse måneder er der rigtigt mange muligheder for at følge med i italienernes daglige gøren, for nu sætter hverdagen ind. I regionen Piemonte er der på dette tidspunkt af året højsæson for trøffeljagt.

Trøfler
Efteråret er højsæson for trøffeljagt i Italien

Her jagter de lokale med deres særligt trænede hunde de små guldklumper, der ligger godt gemt under jordens overflade. Trøffeljagten står på lige ind til den første frost sætter ind (ved juletid). I byen Alba fejres den årlige trøffelfestival, hvor lokale og udefrakommende ærer og fortærer den lille svamp.

Vil du vide mere om trøfler i Italien? Så læs vores spændende og populære artikel om trøfler i Italien her.

Regionen Piemonte er særligt kendt for sin store koncentration af Michelin-restauranter og naturligvis for de skønne vine Barberesco og Barolo. En tur til Piemonte kunne således også gøres til en vinhøsttur!

Og når vi nu taler vinhøst, så dukker Toscana naturligt op på nethinden. Denne region er blandt meget andet kendt for sine mange kvalitetsvine, og hvem kunne ikke tænke sig at vidne, at de saftige, modne druer, der bare hænger og venter på at blive plukket, bliver presset til herlige safter?

Vinmark i Toscana
Vinmark i Toscana

En rejse til denne region på denne tid af året tillader også besøg i de mange små og store kulturbyer, hvor der nu ikke er så trangt og museumskøerne er lidt kortere.

Hvis du holder af italiensk vin, bør du læse denne artikel om italiensk vin, skrevet af min kollega Marcus.

Er du til aktiv ferie, er Nationalparken Cinque Terre i regionen Ligurien et oplagt valg. I september måned stimer vandrere hertil for at nyde de mange smukke ruter langs kysten i et behageligt klima.

Læs om alle vores ferieboliger og hoteller i og omkring Cinque Terre her.

Har du et ønske om at forlænge fornemmelsen af sommer lidt, kunne du rette blikket længere sydpå. Fra det skønne og kaotiske Napoli kan du leje en bil og besøge Amalfikysten, hvis navn vist er de fleste bekendt. Italiens hæl, regionen Apulien, kan også nås med bil fra Napoli og her finder du smukke kyststrækninger, spændende hvidkalkede kulturbyer, små fiskelejer og produktion af olie og vin på Salento-halvøen.

Amalfi på Amalfikysten
Amalfi på Amalfikysten

Du må heller ikke snyde dig selv for de solmodne grøntsager på denne årstid.

Se alle vores ferieboliger og hoteller på Amalfikysten her.

Sicilien er der et væld af store og små kulturbyer, vulkaner, kyst og bjerge, men da du ikke kan nå det hele på en uge eller to, må du finde dig i at se en udvalgt del af øen for dernæst en anden gang at vende tilbage og opleve videre.

Marts/april: Kom glad, du kære vår…
Efter en alt for lang vinterperiode higer vi efter tegn på forårets komme. Hvorfor ikke se tegnene før alle andre…i Italien? Hvorfor ikke bruge restferien på at indånde duften af forår og mærke de første spæde, lune solskinsstråler på kinden? Og på dette tidspunkt i Italien er turister nærmest savnet efter den lange turistløse tid, så du vil føle dig mere end velkommen! Hvis vejret arter sig, er der ingen grænser for, hvad du kan foretage dig og den spirende natur og byerne får du næsten for dig selv – dog skal du være indstillet på at dele med de lokale! Skulle vejret drille, er der mange indendørsmuligheder, og du kunne måske forkæle dig selv med en ordentlig omgang wellness? For ikke at tale om de mange spændende museer, der står i kø for at blive oplevet.

Storbyer fra nord, over øst til syd og vest…

Hele året rundt byder Italiens mange storbyer på forskellige spændende muligheder for den kortere tur som weekendophold eller den lidt længere ferie. Selv om chancerne for opholdsvejr året rundt til hver en tid er større i Italien end i Danmark, skal jeg for god ordens skyld tilføje, at vejrguderne også i Italien kan være lunefulde. Så pak paraplyen ned sammen med solbrillerne. Læs videre og find inspiration til din tur til en af Italiens mange spændende storbyer.

Venedigs mystiske melankoli
Har du nogensinde overvejet at tage til Venedig om vinteren, og så besluttet dig for, at det nok ikke er noget, man gør? Hvis dette er tilfældet, kan du meget vel have snydt dig selv for en stor oplevelse. Byens mystiske melankoli, den mennesketomme Markusplads, de frostklare morgener og fuldmånen er elementer, som man sjældent kommer i nærheden af, hvis man aflægger Venedig et besøg i de mere traditionelle og lune årstider.

Morgentåge over Markuspladsen i Venedig
Morgentåge over Markuspladsen i Venedig

At gå rundt i en af verdens mest berømte byer og føle sig som en af de få i gadebilledet er en særlig oplevelse. Man oplever at slentre i gyderne langs kanalerne og 100 m længere fremme i aftentågen ser man en lang, sort kåbe smutte hurtigt omkring hjørnet – ser man syner eller lader man sig blot fortrylle af Venedigs vintermagi?

Du kan her se alle vores ferieboliger og hoteller i Venedig.

Rom ved juletid
Er du efter 3 måneder med optakt til julen træt af at se på kravlenisser og guirlander? Så tag til Rom og oplev en hel anden måde at fejre denne højtid på!

Det kan siges kort: Italienerne har ikke samme forhold til julen, som mange af os har. Og da Italien er stor, er variationen af de forskellige traditioner også stor. Også i gadebilledet ser det anderledes ud. Stilen nærmer sig i vores øjne mere den amerikanske. Der bruges mange ampere på bl.a. oplyste juletræer og figurer af julemanden. Mange pladser fyldes af de berømte bancarelle di natale (juleboder), hvor man finder slik i pang-farver, legetøj men også tasker, tøj og diverse italiensk julepynt. Du skal altså ikke forvente at finde glögg, brune kager og nisser her, da disse er ubekendte fænomener for en standarditaliener. Hvor vi i Danmark laver nisselandskab med vat og piberensere, laver mange italienere i hjemmet de såkaldte presepi (julekrybber), som fuldbyrdes d. 24. december, hvor det lille Jesus-barn lægges i krybben, hvor han hører til. Julekrybberne findes ikke kun i hjemmene; også de mange kirker, som afholder midnatsmesse juleaften, prydes med presepi i forskellige størrelser og udformninger. På Peterspladsen foran Peterskirken findes den mest berømte. Her kan man nemlig hvert år beundre en julekrybbe med figurer i naturtro størrelse.

Har du lyst til at opleve en anderledes julestemning, så tag til Rom og mærk selv forskellene. Se hvor i byen, du kan bo her. Hvis du har lyst til at vide noget mere om, hvordan man fejrer julen i Italien, kan du læse vores artikel om julen i Italien her.

“Shop til you drop” i Milano
Milano er kendt for mange ting, men mest kendt er den nok for sin status som Modens Mekka. Hvorfor ikke starte det nye år med at besøge denne levende by og købe alt det dyre billigt? Også i Italien holdes der nemlig januarudsalg, og her kan der være mange penge at spare på tøj, sko og tasker i alle prisklasser. Besøg for eksempel Via Torino, der byder på italienske butikker i den billigere afdeling.

Den imponerende tagkonstruktion i galleriet Vittorio Emanuele II
Den imponerende tagkonstruktion i galleriet Vittorio Emanuele II

I den store gågade Corso Vittorio Emmanuele finder du en blanding af dyre og billigere italienske og internationale butikker, mens du i det nærliggende kvarter omkring Via della Spiga og Via Monte Napoleone finder de eksklusive og til tider smukke forretninger med dyrt tøj og accessories fra hele verdens store modehuse. På Corso Buenos Aires er der flere kilometer af butikker af forskellige slags! Efter en god lang dag med shopping kan du blande dig med de lokale i det hyggelige kvarter Brera, hvor det vrimler med restauranter, barer og spåkoner! Og skal det være trendy, så tag til Via Corso Como.

Mangler du gode ideer til, hvor du kan i Milano? Så tag et kig på vores ferieboliger og hoteller i byen her.

Få Firenze for dig selv (næsten altså)
Firenze er en af de byer i Italien, hvor der stort set hele året rundt er flere turister end indbyggere … sådan føles det i hvert fald, når man færdes i det indre centrum omkring Domkirken Santa Maria del Fiore og guldsmedebroen Ponte Vecchio. Skulle du have lyst til at se byen, men ikke de mange turister, kunne måneder som februar og marts være gode måneder at komme af sted i. I disse måneder kunne du være heldig at få en frokost i forårssolen, men som udgangspunkt skal du nok have den tykke jakke med til aftenens udskejelser.

Februar og marts er gode måneder at komme af sted i, hvis du vil til Firenze...
Februar og marts er gode måneder at komme af sted i, hvis du vil til Firenze…

Lavsæsonen har flere fordele. Ikke nok med at du finder kortere kø ved museet Uffizi’erne, så er hotelpriserne også væsentligt lavere. Vær dog opmærksom på, at der løbende afholdes messer i Firenze, hvilket afspejler sig i hotelpriserne, så tjek altid prislisten inden flybilletterne bookes!

Du kan finde din næste feriebolig i Firenze her.

Har du fået mod på en bid af Italien “uden for sæsonen”?

Så se alle vores håndplukkede ferieboliger og hoteller i Italien her, hvor du også kan søge på fly til – og lejebil i – Italien.

Tags fra artiklen
, , ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere