Vidste du, at…

Limoncello
I Italien forstår man at bruge alle dele af en citron til noget, der enten kan spises eller drikkes...

…italienerne har forstået at bruge rub og stub af en citron?

En citron i Italien, er som en gris i Danmark. Man lader helst ikke noget gå til spilde. Derfor kan vi her berette, at når en moden citron forlader sin gren, så anvendes skallen til citronlikøren Limoncello, frugtkødet til saftig og vitaminrig juice og resten serveres for de italienske bøfler, således at deres mælk får en eftersmag af citrusfrugter, der igen bidrager til de unikke mozzarella di Bufala-ostes eftertragtede smag. Voila for en succeshistorie.

Lær at lave citronsnapsen limoncello med Mamma Luisas lette og populære opskrift her.

…man i Italien har over 35 politistyrker?

Italien er blandt de lande, der har flest forskellige politikorps og flest betjente per indbygger. Vi har talt os frem til 35 forskellige politikorps og er kun godt på vej gennem de forskellige forgreninger af den samlede politistyrke. Korpsene har forskellige opgaver, der skalerer fra at sørge for at alle husstande har indrettet bidet på badeværelset til at forsøge at bekæmpe mafiakriminalitet.

…en familie med 500 kvæg holder græsgangstraditionerne i hævd?

To gange om året vandrer en italiensk familie med 500 kvæg en strækning på over 180 km mellem regionerne Apulien og Molise. Om vinteren græsser kvægene ved San Marco in Lamis i Apulien, da der er for koldt oppe i det nordligere Molises højdedrag ved Frosolone. Her tilbringer de til gengæld sommermånederne, hvor der omvendt er for varmt i det sydligere Apulien. Turen mellem de to regioner, som kaldes Transumanza, tilbagelægges på ca. 5 dage, og måltiderne efter dagens dont tilberedes over åben ild. Om hyrderne også sover under åben himmel, melder historien ikke noget om.

Interesseret i flere facts om Italien? Så besøg vores kategori “Vidste du, at…” med alle vores artikler om facts i Italien her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel

Siciliansk litteratur: 100 tag med hårbørsten før sengetid

Det at være en ung katolsk pige på Sicilien, hvor kønsrollemønstrene er...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *