Italiens Caribien: Få tips om nogle af de bedste strande på Sardinien

Pelosa strand på Sardinien
Pelosa strand på Sardinien har helt transparent og krystalblåt vand...

Hvis du er på vej til Sardinien på sommerferie, eller har planer om en ferie på øen senere på året, har jeg her et par tips til dig om strandene på den smukke ø, som du kan tage med dig. Sardinien byder nemlig på nogle af de mest spektakulære strande i Italien. God fornøjelse!

Ekstremt hvidt sand og turkisblåt vand

Stintino ligger længst ude på spidsen af en tange på Sardiniens nordvestlige kyst. Det er et hyggeligt fiskerleje, som om sommeren befolkes af tilrejsende turister. Lidt uden for byen finder du nogle af de mest fantastiske strande på Sardinien: Pelosa og Le Saline. Strandene leder tankerne hen på Caribien og er blandt de fleste italienere kendt for det ekstremt hvide sand og det klare turkisblå vand.

Pelosa strand på Sardinien
Pelosa strand ligger lidt uden for byen Stintino…

Hvis du lider af vandskræk, er det svært ikke at blive kureret her! Vandet er så indbydende, at det er helt umuligt at lade være med at kaste sig ud i det. Det er så klart, at du uden problemer kan se den fine sandbund, selv ude på dybt vand, og der er desuden masser af fisk at se på, hvilket gør Stintino til et oplagt dykker- eller snorkelsted.

Fredet nationalpark

Fra Stintinos strande er der udsigt til øen Asinara, som i dag er en fredet nationalpark, men som indtil for få år siden blev brugt som fængselsø og dermed husede nogle af de farligste kriminelle i Italien. Da øens eneste gæster var låst inde, er øen den dag i dag utroligt velbevaret og uspoleret og derfor et besøg værd.

Læs mere om Stintino og se alle vores ferieboliger i og omkring Stintino her.

Interesseret i at vide mere om Sardinien? Så læs om byen Alghero, også kaldet “Italiens mini-Barcelona”, hvor Spanien møder Italien.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mitzi

En stilhed, der åbner hjertet og sjælen

Hvor Etnas lavasletter møder Nordsiciliens alpeland og havets blinkende blå, ligger hyrdehuset...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *