Italiens første avocado-bar er åbnet i Rom

Rom har fået sin første avocado-bar
Rom har fået sin første avocado-bar

Italienerne er et stolt folk, der værdsætter deres traditioner, måske mere end noget andet folkeslag i verden. Og det med rette, for italienerne har meget at være stolte af – ikke mindst, når det kommer til mad. Hver region har sine egne specialiteter, og hver italienske nonna lærer deres børn og børnebørn, hvordan den perfekte pasta skal tilberedes. Derfor ved vi, at vi vil komme til at spise godt, når vi rejser til Italien!

Men der er dog ét negativt aspekt ved, at italienerne holder så meget på traditionerne, og det er, at nogle af os, der har valgt at slå os ned i Italien, før eller senere bliver trætte af den sædvanlige pasta med tomatsovs. Mens byer som Stockholm og København konstant følger med tidens nye tendenser og åbner rawfood-barer hver anden dag, er det utroligt svært at finde en restaurant i Italien, der serverer noget, som ikke er en pasta, en cotoletta eller en cremet risotto. Indtil nu, altså.

Avobar1
Endelig er Italiens første avocadobar åbnet i Rom – og som navnet afslører, er hele menuen baseret på avocado.

En menu baseret udelukkende på avocado

Fra udgangen af juni 2017 kan du, der er på et besøg i den italienske hovedstad, nu indtage dit måltid på Avocado Bar – en restaurant, der byder på en menu baseret udelukkende på – ja, du gættede det: avocado. Og det kommer på det rigtige tidspunkt. Avocadoer er i de seneste år vokset utrolig meget i popularitet, ikke mindst på grund af sine gavnlige egenskaber for kroppen, men også for sin alsidighed i madlavningen. De dage, hvor vi kun brugte avocadoer til at lave guacamole, er forbi, og i dag bruges avocado i alt fra is til chokoladebuddinger og som dekoration på en ellers temmelig kedelig, ristet toast.

Avo gelato
Italien er kendt for sin gelato, men en is baseret på avocado er noget nyt…
Avoburger
Hvad med en hamburger, hvor brødet er lavet af – ja, avocado!
Avotoast
Sig hvad du vil, men jeg synes i hvert fald, at en avocado-toast ser meget mere indbydende ud end en normal toast…

Succesen spreder sig…

Avocado Bar åbnede takket være en idé, som en gruppe unge italienere – alle under 30 år – ville realisere. Med et skarpt fokus på de forskellige retters præsentation kan du nyde dit måltid til en billig pris (mellem 5-10 euro afhængigt af dit valg) i et lyst og transparent lokale, med et åbent køkken, hvor du kan slappe af mellem alle turene rundt til Roms mange seværdigheder.

Jeg er selv en foodie og en avocado-elsker af rang, så Avocado Bar er grund nok for mig til at købe en rejse til Rom. Men hvis jeg er tålmodig, kan jeg spare pengene til billetten, da den næste Avocado Bar snart vil åbne i Milano (hvor jeg bor), efterfulgt af Bologna og Napoli. Jeg kan love, at jeg vil være den første i køen, når den åbner!

Har du lyst til at variere dine pizzaer og pastaretter med en avocado-toast?

Så skal du bevæge dig til Via della Madonna dei Monti 103 i Rom – du kan nemt og sikkert bestille hele rejsen til Rom online med In-Italia Rejser, herunder fly, billig indlogering på håndplukkede hoteller og ferieboliger og lejebil.

Indtil afrejsen kan du lade dig friste af Avocado Bars Instagram her, eller tag et kig ind på deres hjemmeside her.

Tags fra artiklen
Mere af Louise Laurenius

Citronkage med ricotta, mascarpone og mandel

Mors dag – festa della mamma – fejres på samme dag i...
Læs mere