Vidste du, at…

Kaffe og bønner
Der bliver forsket i kaffe i den nordøstlige by Trieste, hvor kaffe-universitetet L’Università del Caffè ligger

..du i Norditalien kan finde Italiens og måske verdens første kaffeuniversitet?

I den nordøstlige by Trieste ligger L’Università del Caffè, der blev dannet af ejerne af det berømte kaffemærke Illy i 1999 i Napoli og siden flyttet til Trieste i 2002. Formålet med universitetet er at sprede kendskabet til kvalitetskaffe i Italien og i hele verden!

Siden 1999 har man på universitet således undervist alt fra kaffeproducenter til professionelle baristaer og almindelige kaffe-nørder i kaffens univers, brygningsmetoder m.m. I dag har kaffe-universitetet 20 forskellige forgreninger i hele verden, som alle udbreder den nyeste forskning i kaffe.

Kaffemaskine
Når det gælder færdigheder ud i kaffebrygningens kunst har vi danskere været blandt nogle af verdens bedste, mens italienerne halter bagefter, når der afholdes verdensmesterskab for baristaer…

På trods af at Italien jo er espressoens hjemland, og at der langes et enormt antal af espressoer over de mange bardisker landet over hver eneste dag, kan det undre, at en italiener aldrig har været blandt de 3 bedst placerede i verdensmesterskabet i espressobrygning.

Man kan til gengæld bemærke, at Danmark er ét af de lande, der har hevet flest sejre hjem i de 15 år (fra 2000 til 2015), konkurrencen har fundet sted, nemlig hele fire gange på de femten år; i 2006, 2005, 2002 og 2001.

Interesseret i flere artikler om italiensk kaffe?

Så bør du læse Louises populære artikel om den italienske kaffekultur her – eller vores udførlige kaffe-artikel “Dyk ned i kaffekoppens velbryggede univers” om de bedste italienske kaffe-cafeer, kaffebrygningens ABC og kaffe-fakta.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Prøv muslinger med kartofler og italiensk pølse

I Ancona i regionen Marche finder man denne ret – der på...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *