Juleopskrifter

Jul i Italien
De typiske retter som man spiser til jul og nytår i de forskellige italienske regioner, varierer meget fra den danske and og risalamande. Her kommer et par eksempler.

De typiske retter, som man spiser til jul og nytår i de forskellige italienske regioner, varierer meget fra den danske and og risalamande. Her kommer et par eksempler:

Baccalà Mantecato / nytårstorsk fra Veneto (4 personer)

Ingredienser:

  • 800 g klipfisk
  • olivenolie extravergine
  • salt, peber

Tilberedning:

Klipfisken lægges i vand indtil den bliver mør (2 dage)
Læg klipfisken i en gryde, dækket med koldt vand tilsat meget lidt salt. Vandet bringes i kog, hvorefter der skrues ned for varmen. Den skal koge i ca. 5 min. Lad fisken dryppe af og køle ned, hvorefter den renses for skind og fiskeben. Kom kødet i en food processor og blend med høj hastighed, skru ned for hastighed og tilsæt olien meget langsomt i en tynde strål. Kom så meget olie i som blandingen kan tage, indtil den bliver cremet. Tilsæt salt og peber. Hvis du kan lide det, kan du tilsætte hakket hvidløg og persille. Sæt den i køleskabet i en time eller mere.
Spises på ristet brød.

Pasta dolce / julepasta a la risengrød (4-6 personer)

Ingredienser:

  • 300 g kort pasta uden æg (skruer, penne eller lignende)
  • 200 g fint hakkede valnødde-kerner (gem lidt groft hakket til pynt)
  • 50 g kakao, 70 g sukker og 70 g rasp, ca. 1 tsk. kanel og lidt revet citronskal

Kog pastaen lidt længere end normalt (den skal ikke være al dente). Bland kakao med sukker, finthakkede valnødder og lidt rasp efter smag. Hæd vandet fra, og vend kakaoblandingen i den varme pasta. Retten stilles i køleskabet mindst 1 time.

Buon appetito !

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere