Kender du Molise?

Kender du smukke Molise? Hvis ikke, er det på tide - her er gæstfriheden hjertevarm, naturen storslået, byerne autentiske og strandene uspolerede. På billedet byen Agnone
Kender du smukke Molise? Hvis ikke, er det på tide - her er gæstfriheden hjertevarm, naturen storslået, byerne autentiske og strandene uspolerede. På billedet byen Agnone

Set ovenfra synes Molise at være taget ud af en naturfilm fra vidderne i Amerika eller fra foden af Alperne, hvor man alle steder fornemmer foden af bjerge, men mødes af vegetation, skove, enge, dale, floder, vand, klippeundergrund, sten, bløde bakker, abrupte klippesider, forskydninger, istidens aftryk … indtil man kommer ud til kysten, hvor regionen munder ud i hvid sandstrand, azurblåt hav og små trabucchi-fiskeposter.

Molise er den mindst kendte, den nyeste og den mest uberørte region i Italien. Den ligger i et frodigt smørhul omkranset mod nord af Abruzzo, mod vest af Lazio og Campania, mod syd af Apulien og mod øst af havet med Tremiti-øerne i horisonten.

Landskab i Molise
Landskab i Molise

Du skal således besøge Molise for at opleve det uforfinede, uberørte Italien, samt nyde godt af den kulturelle kystby Termoli med sin dejlige strand, eller for massevis af folklorit i de små landsbyer, der afbryder det grønne i indlandet. Infrastrukturen er udmærket med forholdsvis lidt trafik, således at afstandene tilbagelægges hurtigere end eksempelvis Google’s vejviser foreskriver. Du kan med andre ord sagtens komme omkring eller bo inde i regionen, og tage en dag på stranden eller omvendt.

Jeg har her udvalgt to destionationer i Molise, som jeg syntes du skal se. Den ene er Temroli; den anden Agnone.

Termoli

Termoli er en forholdsvis lille kystby, der består af et ucharmerende opland, hvor motorvejen A14 skærer forbi, men en utrolig velholdt og indbydende bykerne, der er anlagt som fæstning over de fine sandstrande neden for byen og med udsigt til Tremiti-øerne i horisonten.

Havnen i Termoli
Havnen i Termoli
Den uindtagelige borg Castello Svevo
Den uindtagelige borg Castello Svevo

Byen gør sig fremragende til et kortere besøg på et par dage, medmindre du blot ønsker at sole dig på stranden…så går en uge hurtigt. Vi har ikke pt. ferieboliger i selve Termoli, men du kan læse mere om byen her, og du er meget velkommen til at ringe til os på 33151313 og få vores ekspertes gode råd om, hvor i området, der er gode ferieboliger og hoteller.

Agnone

Langt inde i det grønne hjerte, vippende på grænsen til Abruzzo finder du bjerglandsbyen Agnone, der ligger ubeskriveligt smukt og som byder på alt, hvad du måtte ønske dig af en autentisk ferieoplevelse i hjertet af Molise, og så kan du endda køre til kysten på blot ca. 40 minutter.

Du skal lede længe efter en ækvivalens til udsigten både til og fra den lille bjerglandsby Agnone
Du skal lede længe efter en ækvivalens til udsigten både til og fra den lille bjerglandsby Agnone
Der er masser af fantastisk natur tæt på Agnone
Der er masser af fantastisk natur tæt på Agnone

Byen er tildelt turistudmærkelsen Bandiera Arancione for sine mange se- og besøgsværdige museer, kirker og bygningsværker og er desuden internationalt kendt for sin kirkeklokkeproduktion. Du kan her se vores ferieboliger og hoteller i Agnone eller ringe til os på 33151313 og få gode tips om indkvateringsmuligheder i området fra vores eksperter.

Hvordan kommer jeg frem?

Du kan flyve direkte til Rom (fra både Kastrup og Billund) – og til Pescara (fra Kastrup med RyanAir).

Fra den valgte lufthavn anbefales det at leje en bil. Hvis du vil ind til Agnone og i det hele taget udforske regionen, er bilen et must. Der løber motorvej langs med kysten, og ellers er der kun større landeveje ind i landet. Tog anbefales kun til besøg i Termoli, hvor der er station. Bus eller andre transportmidler er ikke noget, jeg kan anbefale eller har indgående kendskab til. Hvis du har brug hjælp til din planlægning af ferien i Molise, kan du ringe til os på 33151313 eller skrive til os her.

Flere tips om Molise?

Hvis du vil vide mere om regionen Molise, kan du besøge vores side om Molise her, der rummer masser af informationer om regionen, samt en oversigt over alle vores ferieboliger og hoteller i området.

Du kan også læse om Molise på vores blog – få f.eks. Mamma Luisas lækre opskrift på den populære valnøddelikør – kaldet Nocino – fra regionen.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Marie B.

Desenzano – Gardasøens ukendte perle

Byen Desenzano, beliggende ved Gardasøens sydvestlige bred, var allerede i 1960 et...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *