Klatrebaronen og andre italienske bøger til din ferie i Italien

Læsende og andre gæster på italiensk cafe
Læsende og andre gæster på italiensk cafe

Få en kulturel vitaminindsprøjtning og inspiration til, hvilke italienske bøger du kan læse før, under eller efter din ferie i Italien. Jeg præsenterer her tre italienske bøger, der alle er oversat til dansk og derfor ikke kræver nogen italienske sprog-færdigheder. God fornøjelse – og god læselyst!

Klatrebaronen

Klatrebaronen fra 1957 af Italo Calvino er en klassiker i italiensk litteratur. Den handler om en 12-årig dreng i 1700-tallets Italien og er samtidig en fortælling om Italien i den tid og dets mange intriger. Bogen er kaldt fantastisk af litteratureksperter og forud for sin tid på grund af den måde, forfatteren skriver på. Handlingen udspiller sig i den italienske region Ombrosa i året 1767. Under en frokost forlader den 12-årige Cosimo sin adelsfamilies middagsbord i vrede, idet han stædigt nægter at spise en flot delikatesse i form af snegle. Hysterisk kravler han op i nærmeste høje træ og nægter siden at komme ned. Han erklærer, at han fra nu af aldrig vil betræde jorden igen – og det løfte holder han. Han spiser, drikker, sover og elsker i træerne og lever i det hele taget et civiliseret liv.

Læs også Mikkels andre tips om italienske bøger her

Familiepassioner

Familiepassioner fra 1996 af Christina Comencini er en bog, der beskriver en farverig og lidenskabelig, italiensk familie. Bogen er fyldt med vidunderlige forviklinger, ingen har de fædre, de burde have, og alle lyver og bedrager efter bedste evne. Som læser fanges man af familiens hårdt prøvede liv og af modgangen med smerte og ulykke. Bogens livsglæde smitter.

Jeg er ikke bange

Jeg er ikke bange fra 2004 af Niccoló Ammaniti er en spændende historie om at være ensom, bange, nysgerrig, rædselsslagen og tvivlrådig. Den handler om den 9-årige Michele, der finder en bortført dreng i et hul. Han lover drengen at vende tilbage, men har lovet sin far at holde mund og aldrig mere opsøge skjulestedet.

Få to andre bogideer til din ferie i Italien her

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere