Kom med på gastronomisk tv-rejse i Apulien

Fra dk4´s tv-serie "Det ægte Italien"
Du kan få masser af tips om gastronomi i Apulien i dk4´s tv-serie "Det ægte Italien"

Mangler du noget gastronomisk inspiration til din næste rejse i Syditalien? Så har du chancen i løbet af påskedagene, hvor den danske kok Claus Pedersen og hans italienske kæreste Claudia Amendola tager på gastronomisk rejse i Apulien i dk4’s programserie “Det ægte Italien”, der blev sendt første gang d. 21. marts og herefter sendes bl.a. lørdag d. 26. marts kl. 00.25, søndag d. 27. marts kl. 17.00 og tirsdag d. 29. marts kl. 19.00.

Er søanemone og hestekød italienske delikatesser?

Hvis du rejser til regionen Apulien, der ligger i “hælen” af den italienske støvle, vil de lokale istemme et “SI” og sikkert også nikke anerkendende til det spørgsmål. Den italienske madkultur er nemlig ikke sådan at kategorisere. Italienerne har selv et slagord som lyder: “La cucina italiana non esiste” eller “- det italienske køkken eksisterer ikke”. Det skal understrege, at Italiens regioner er så forskellige, at man ikke kan tale om et italiensk enhedskøkken. For at lære diversiteten at kende, bliver man nødt til at sætte fokus på det lokale køkken og menneskene bag – og i dk4’s programserie “Det ægte Italien” har kæresteparret Claudia og Claus påtaget sig denne mission.

Kæresteparret Claudia Amendola og Claus Pedersen
Kæresteparret Claudia Amendola og Claus Pedersen, der fører deres seere gennem den syditalienske gastronomi

Claudia Amendola er dedikeret foodie og Claus Pedersen er uddannet kok. Han har blandt andet arbejdet for Gordon Ramsey i London – men det var i støvlelandet, at han for alvor forelskede sig i gastronomien: “Den måde italienerne laver mad på… man kan mærke, at det er med hele hjertet”, udtaler Claus Pedersen til dk4  – og fortsætter: “Vi har lyst til at vise dk4’s seere uopdagede steder, hvor vi kommer tæt på italienerne og får deres historier og opskrifter. Apulien er ikke en region, som normalt fanger danskernes opmærksomhed – og det er en skam, for den har virkelig meget at byde på – også rent gastronomisk.”

Apulien
Madprogrammet “Det ægte Italien” er denne gang henlagt til den smukke region Apulien…

Trøfler, urter – og religiøs fest

I programmet besøger parret en svinefarm med fritgående svin, der lever af trøfler og urter – og med det gode kød på bordet viser slagteren Tomasso Romanelli efterfølgende, hvordan man fremstiller den kendte Capocollo-pølse. Claus og Claudia besøger også en hestefarm, griller hestekød med kogekonen Antonia, ser nærmere på søanemone som delikatesse; og så oplever de, hvordan man koger fignemost – sydens balsamico – på gammeldags facon.

Turen slutter i havnebyen Molfetta, hvor indbyggerne gør klar til stor, religiøs fest. Hvert år den 8. september, fejrer de skytsengelen Madonna dei Matiri, og det går ikke stille for sig. 120.000 mennesker er i gaderne den dag – og maden er naturligvis i højsædet.


Se trailer for mad-programmet her

Claus besøger derfor familien Gianfrancesco, hvor han lærer at lave den lokale pastatype orecchiette.

Der er således lagt i gryden til et spændende og anderledes madprogram – se med her og bliv inspireret.

Har du lyst til at vide mere om Apulien?

Hvis du vil vide noget om, hvordan du kan holde en ferie Apulien, hvor du selv kan prøve at smage nogle af tv-programmets retter, kan du læse om alle vores ferieboliger og hoteller i Apulien her. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie i Apulien, eller skrive til os her.

Du bør også læse vores kollega Allans populære artikel om italiensk oliven og olivenolie – som er et af Apuliens hovedprodukter – her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Har du smagt græskarfyldte cannolier og puré af skorzonerrødder?

Hvis ikke, så har du chancen nu. Jeg giver nemlig her mine...
Læs mere