La Piazzola: Bolognas legendariske marked

Bolognas marked ”La Piazzola”
Bolognas marked ”La Piazzola” stammer efter sigende helt tilbage til 1219

Hvis du er så heldig at være i Bologna i en weekend, hvilket for øvrigt stærkt kan anbefales, må du endelig ikke gå glip af det store ugentlige marked “La Piazzola”, som finder sted både fredag og lørdag fra solopgang til kl. 20 på Piazza dell’Otto Agosto.

Markedet er stort og velbesøgt, og i boderne finder du alt fra potter og pander til pelse og skindjakker. Her kan der gøres en god handel, hvis du har mod på at prutte om priserne og ikke har noget imod at lede efter den rigtige størrelse i bunkerne med fin strik, sommerkjoler og børnetøj. Jo før du kommer, jo større er chancen for at gøre et godt kup!

Både turister og bologneserne selv benytter sig af markedets mange attraktive tilbud, og det er netop det, der gør markedet værd at besøge: Her er noget så sjældent som et ægte levende marked, der ikke er sat op for at lefle for turisterne med billige asiatiske varer. Det siges, at der har været marked på denne plads helt tilbage til 1219, hvilket bare beviser, at det at handle i boderne på et gammeldags marked stadig er en holdbar måde at få en god oplevelse på.

Se alle vores ferieboliger i Bologna her.

Kunne du tænke dig at opleve spændende kulturbyer, der ligger i en overskuelig afstand fra Bologna, så læs denne spændende artikel om byerne Ferrara og Ravenna.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere