Lad Piemonte åbne dine sanser

Åbn dine sanser på unikt hotel i Piemonte
Åbn dine sanser på unikt hotel i Piemonte

Er du på udkig efter en rejse til Italien, der er kendetegnet ved god mad, smuk udsigt og seværdige byer? Har du måske allerede været i Toscana, men ønsker at prøve noget nyt? Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien er virkelig et område, der åbner dine sanser – fra hvad du ser med dine øjne til dét, som smagsløgene får lov til at nyde. Velkommen til min favorit-region!

Jeg har kørt Piemonte rundt på kryds og tværs og besøgt hoteller, vingårde og samarbejdspartnere og altid tænkt, at en stoltere region, når det kommer til mad og vin, findes ikke. Intet under, at Piemonte også kan prale af det højeste antal af Michelin-restauranter af alle de italienske regioner.

Fjerde generations vinmagere

Mens vi er ved emnet stolthed, så leder det mine tanker hen på Matteo på vingården Fattoria La Quercia Rossa i Langhe vindistrikt. Matteo, som er fjerde generations vinproducent, producerer vine på traditionelle lokale druer, såsom Barbera og Grignolino, på den mest enkle måde.

Vinplukning
Gården producerer sin egen vin – og du kan blive vidne til fremstillingsprocessen på første række

Familien tager sig af hele produktions-processen, fra at plukke druen til den færdige vin kan hældes i glasset, og som gæst på gården får du tilladelse til at overvære produktionen i ​​den lille rustikke vinkælder, samt deltage i en klassisk vinsmagning.

Ægte gård-restaurant

Familiens venner har æren af at drive gårdens egen restaurant og gør det med bravour. I de smukke og hjertevarme lokaler er der en unik atmosfære, som både de lokale gæster og de udenlandske tager del i.

Hotel Fattorias restaurant
Stedets fremragende restaurant

Bare lugten, når jeg kommer ind i restauranten, får mig til at ønske at blive her hele aftenen og nyde alle de lækkerier, der bæres ud fra køkkenet. Lokale retter med lokalt producerede råvarer gennemsyrer menuen, hvor trøfler indgår som en naturlig del.

Sov godt i de fremragende senge

Under rundvisningen i de 9 værelser på gården forklarer Matteo stolt, at de har lavet en klækkelig investering i nye senge. Han insisterer på, at jeg skal prøve én af ​​dem, og ja, her havde jeg uden problemer kunnet blunde efter en god frokost eller middag i restauranten…

Fattoria La Quercia Rossa
Der er smukke landskaber og stor ro omkring Fattoria La Quercia Rossa
Fattoria La Quercia Rossa
Fattoria La Quercia Rossas lækre pool med den fantastiske udsigt
Hotel Fattoria
Et af værelserne på Fattoria La Quercia Rossa
Hotel Fattoria
Hovedbygningen flankeret af de mange blomsterkrukker

Alle værelserne er pænt indrettede og udstyret med aircondition, og der er klassiske dobbelt-værelser, samt familieværelser med plads til op til fire personer. På Fattoria La Quercia Rossa er alle velkomne, unge som gamle.

Vil du vide mere om Fattoria La Quercia Rossa?

Så læs meget mere om vingårdens faciliteter, priser og se anmeldelser og flere billeder her. Du er også meget velkommen til at ringe til mig eller én af mine kolleger på 33151313 eller skrive en forespørgsel til os her.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere