Luftballonfestival i Ferrara – sjov ferieoplevelse for hele familien

Ferrara luftballonfestival
Foto: Tommaso Gavioli, CC BY-SA 3.0.

Sensommeren er et godt tidspunkt at rejse til Italien. Vinhøsten er i fuld gang, der er masser af liv i byerne med forskellige festivaler og ikke mindst luner solen stadig dejligt. Rejs for eksempel til det nordlige Italien, når sommeren går på hæld, og oplev, at himlen over Ferrara fyldes af farverige luftballoner.

Luftballonfestival i Ferrara

Ferrara, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, er kendt for sine smukke renæssancebygninger og for ligesom resten af Emilia-Romagna regionen at byde på rige gastronomiske oplevelser. Men de senere år er byen også blevet kendt for noget helt andet: den årlige luftballonfestival.

Luftballon over Ferrara
Luftballon over Ferrara. Foto: Viaggio Routard, CC BY 2.0.

Luftballonfestivalen, som blev afholdt for første gang i 2005, har således på få år udviklet sig til den største af sin slags i Italien og en af de mest populære i Europa. I starten af september samles ballonskippere fra nær og fjern på den store grønne plæne i Parco Giorgio Bassani lige uden for middelalderbymuren. I løbet af festivalen foretager de (og deres mandskaber) omkring 3.000 ballonflyvninger.

Synet af de mange luftballoner som i en mangfoldighed af farver og former hver dag stiger op over Ferrara, trækker over 180.000 besøgende til byen i løbet af den gode uges tid, som festivalen varer. Udover det fascinerende syn af ballonerne, der blæses fulde af varm luft nede på jorden og derefter langsomt stiger til vejrs, byder festivalen på masser af familievenlige oplevelser og aktiviteter.

Luftballonfestival i Ferrara
Hvis du ikke lider af højdeskræk, er en ballontur en fantastisk oplevelse. Foto: Marcello, CC BY 2.0.

Ballonture for hele familien

Vil du ikke nøjes med at se på nede fra jorden, har du mulighed for selv at få plads i kurven og i stedet se det hele oppefra. Der tilbydes to typer ballonture: “fri flyvning” og “fortøjet”.

Turene, hvor luftballonen flyver frit tager omkring 3 timer, når både opstart med opvarmning af ballonen og landingen regnes med. Den faktisk flyvetid er som regel omkring på 45-60 minutter afhængig af vejr og vind. Undervejs kan du ikke blot nyde udsigten over byen, men også de omkringliggende landskaber med Po-flodens udmunding, der er en nationalpark. Skipperen finder til sidst et passende stedet at lande, hvorefter en følgebil bringer dig tilbage til Ferrara. Hvis vejret tillader det, er der ture to gange dagligt, tidligt om morgenen og sidst på eftermiddagen.

Er du ikke helt tryg ved tanken om at svæve frit afsted, som vinden blæser, er det oplagt at prøve en “fortøjet tur”. Her er ballonen hele tiden sikkert fortøjet til jorden med omkring 30 meter lange reb. Her får du ligeledes en fantastisk udsigt over Ferrara og vil uden tvivl også mærke suget i maven på vejen op.

Den klassiske, frie ballonflyvning er uden tvivl en enestående oplevelse, men er også en lidt dyr fornøjelse. Der er forskellige rabatmuligheder, men du skal således regne med at betale omkring 150 euro per person. Vælger du en fortøjet ballontur er det dog markant billigere. Her kan du og familien (2 voksne + 2 børn) for eksempel komme med for blot 29 euro i alt. Børn skal være mindst 130 cm høje.

Udover ballonflyvningerne er der talrige aktiviteter og underholdning for børn i parken med alt fra hoppeborge til middelalderforestillinger. For de voksne er der også sørget for underholdning i form af blandt andet prøvesmagninger af vin og andre lokale delikatesser, koncerter, fotokonkurrencer og ikke mindst talrige boder med lokale handlende.

Du kan finde flere oplysninger om ballonturene og de andre tilbud på festivalen på den officielle hjemmeside.

Oplevelsesrige ferier i Emilia-Romagna

Luftballonfestivalen er bare en af de mange festivaler og andre events, du kan opleve i løbet af året i Emilia-Romagna. Dette er således en region, som byder på et levende kulturliv og et væld af historisk spændende byer såsom kunstbyen Ravenna og verdens ældste universitetsby, Bologna. Dertil kommer, at du her både har lange sandstrande og frodige bjergområder inden for rækkevidde. Regionen er derfor på mange måder et perfekt rejsemål for dig, som ønsker at kombinere kulturelle oplevelser med aktiviteter i smuk natur.

Vil du have det bedste udgangspunkt for at udforske Ferrara og resten af regionen? Escapeaway Rejser har allerede håndplukket de ferieboliger i Emilia-Romagna, hvor du får de bedste betingelser for en komfortable, oplevelsesrig ferie. Find din rejse til Emilia-Romagna her.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere