Mad, vin og ildhu på familiedrevet trattoria

Enoteket på Dalla Rosa Alda
Enoteket på Dalla Rosa Alda

Et veltillavet måltid af gode lokale råvarer, et vinkort spækket med områdets tunge klassikere, en vinbar i en klippehule, en terrasse med kig til Gardasøen, og sidst men ikke mindst muligheden for at overnatte – omgivet af antikke møbler og landsbyens ro. Dalla Rosa Alda byder velkommen!

Mageløs udsigt

Højt oppe over Gardasøen, kun 22 km fra det pulserende ferieliv i byen Garda, blev jeg mødt af en mageløs udsigt og slet ingen turister. I den lille, fredelige landsby San Giorgio di Valpolicella med kun 400 indbyggere oplevede jeg en flig af lokalbefolkningen, der virkede fuldstændig upåvirkede af, at der så tæt på deres lille bysamfund findes en ferie-industri, der betjenes af Gardasøens kendte byer og Veronas imponerende opera-arena.

Et par spinkle forklædeklædte koner sad foran deres stenhuse og gjorde klar til aftensmaden. En flok ældre mænd nikkede venligt til mig, alt imens de fik sig en gadepassiar om løst og fast, og en løsgående hund kom mig logrende i møde. En sådan stemning gør mig altid så opstemt, og min glæde blev bestemt ikke mindre, da jeg fik øje på det hyggelige gamle hus – Trattoria Dalla Rosa Alda.

Jeg havde ladet mig fortælle, at det er den gode lokale mad og de særligt udvalgte vine, der er i fokus her på stedet, og så er det bare et ekstra plus, at man også kan overnatte på et af de 10 hyggelige værelser, når man har spist og ikke mindst drukket for meget! Da jeg trådte ind i de smukke og stemningsfulde stuer, kunne jeg nærmest fornemme historien – måske fordi disse lavloftede rum har fungeret som trattoria – en slags traktørsted om man vil – siden 1853, og i alle disse år endda ejet og drevet af familien Dalla Rosa!

Rustik vinbar

Far og søn bød mig hjertelig velkommen, og viste mig straks over på den modsatte side af gaden, hvor deres stolthed af en vinbar ligger som en rustik og stemningsfuld hule hugget ud i klipperne. Her kan enhver med hang til gode lokale Valpolicella-vine – deriblandt adskillige Amarone-flasker med mange år på etiketten – blive mere end berusede! Ikke bare af de gode druer, men også af udvalgets størrelse, der er mere end imponerende!

Restauranten på Dalla Rosa Alda
Restauranten på Dalla Rosa Alda
Der serveres lækker mad på Dalla Rosa Alda, der har været traktørsted - trattoria - siden 1853
Der serveres lækker mad på Dalla Rosa Alda, der har været traktørsted – trattoria – siden 1853
Værelse på Dalla Rosa Alda
Værelse på Dalla Rosa Alda

Efter et enkelt glas, der selv for mig smagte af tårnhøj kvalitet, fik jeg anvist et bord på restaurantens terrasse, hvorfra jeg kunne nyde udsigten til dalen og Gardasøen i det fjerne. Jeg ventede spændt på den hjemmelavede pasta, og mundvandet steg, da jeg så de indbydende tallerkener, der blev båret ind til de andre gæster. Her var overraskende mange mennesker på denne lune septemberaften – og stort set kun italienere. Måltidet var til mange kokkehuer, vinen smagte af mere, og min dessert – en panna cotta, som jeg aldrig vil glemme – fik mig til at længes efter mit fine værelse med de antikke møbler og den store seng.

Godnat fra en perle af de sjældne!

Vil du vide mere om Dalla Rosa Alda?

Så besøg vores side om ferieboligen her og læs meget mere om stedets faciliteter, priser og anmeldelser m.m. eller ring til en af vores eksperter på 33151313 eller skriv til os her.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af In-Italias mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mitzi

Hvordan får du lægehjælp under ferien i Italien?

Mens du gør dig rejseklar og lader forventningens glæde vinde indpas, er...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *