Mentalt aftrædelsesrum nær den italienske riviera

B&B La Terrazza dei Pelargoni
Nyd de skønne solrige terrasser på B&B La Terrazza dei Pelargoni, der er spækkede med planter, udsigt og charme

Her ville jeg kunne bo året rundt, men jeg vil foretrække at bo her i de lidt mere kølige måneder, hvor jeg rent faktisk har lyst til at opholde mig indendøre … for her er så meget rart at nyde for øjnene, fingrene og de øvrige sanser. Der er nemlig kælet for alle detaljerne på B&B La Terrazza dei Pelargoni i den gamle bydel i Ventimiglia på grænsen mellem Ligurien og Provence i Frankrig.

Ankomsten og nærmiljøet

Når man ankommer til byporten til det gamle centrum i Ventimiglia, kan man godt blive i tvivl om man må fortsætte i bil. Både fordi byboerne opfører sig, som om at det er helt uhørt, det samme gør gadepatruljeringen, duerne og børnene, og så fordi gaden ser meget smal ud med brosten, der markerer fortov og gadestrøg. Men det må man altså godt, når blot det er for at læsse bagage af. Derfor er det af største relevans, at man forud for sin ankomst, har meddelt sit komme til ejeren, således at der også er nogen tilstede på adressen for B&B La Terrazza dei Pelargoni. Alternativet er, at man kommer til at ligge og cirkulere i snævre gader med fodboldspillende skoledrenge og insisterende matroner, der lige skal stå og sludre midt på gaden.

Og dette er ikke sagt for at tegne et negativt billede af de lokale, men blot for at sige: Ring nu, før I ankommer, således som det fremgår af jeres opholdsbevis. Og gå så ud og mød de lokale, for ja, de har ejerfornemmelser over dette meget afgrænsede, labyrintiske gamle bykvarter, der er spændende at fortabe sig i, fordi man kommer helt hen til hoveddøren af de små ejendomme. Andet er her sådan set ikke, altså lige bortset fra de lokale, men de er også imødekommende og lune og nysgerrige. Så skynd dig at finde en plads på én af de små lokale barer længere nede eller oppe ad gaden og snus det hele til dig.

Udsigten fra en af terrasserne på B&B La Terrazza dei Pelargoni
Udsigten fra en af terrasserne på B&B La Terrazza dei Pelargoni

Som en tillægsoplysning kan jeg sige, at nok er der ikke en masse butikker i kvarteret, men der ligger to-tre spisesteder lige uden for byporten højere oppe, og ellers venter Ventimiglia nede ved havet lige for dine fødder med et andet hav af alternativer.

Detaljer, detaljer, detaljer

Trappen op til B&B La Terrazze dei Pelargoni er stejl og ujævn, for vi befinder os i en gammel ejendom, men det, der venter, er hele turen værd med kufferter under armen og tasker over skulderen. Man siger, beliggenhed er alt – her er det detaljerne, der er alt.

Detaljerne findes på La Terrazza dei Pelargoni i alt fra hjemmets opbygning over flere plan, til indretningsvalgene, til terrassernes bevoksning, til rummenes udformning, til badeværelsernes mere moderne anstrøg, til chokoladerne på hovedpuden, til morgenmadens sammensætning og præsentation.

Man kan mærke, hvorledes ejeren og hans stab går op i detaljerne, og det smitter af. Man får lyst til at betragte det hele, stryge en finger hen over sofaryggen, stillebenet, bladbunkerne og chatollerne, osv. Og da der er så meget at se og mærke og leve, vil jeg foretrække at komme her, når der ikke er alt for varmt udenfor. For med køligere vejr, har man bedre tid og lyst til bare at slappe af i disse hjemlige omgivelser, til bare at ligge på sit værelse og se italiensk fjernsyn, til bare at sidde i en sofa i opholdsrummene og læse en brochure eller skrive et postkort. Derfor ville jeg foretrække at komme her i ydersæsonerne.

Balkon på B&B La Terrazza dei Pelargoni
Balkon med udsigt til Ventimiglias stemningsfulde gamle bydel

Morgenmaden og de tjenende ånder

Morgenmaden er et kapitel for sig, der dog helt går i tråd med intentionen bag indretningen og detaljerne på stedet. Serveringspersonalet ligeså. Jeg følte mig hensat til en scene fra bogen og filmen ”Da Vinci Mysteriet”, da vi sad rundt om spisebordet i det lille køkken og fik serveret morgenmad til klassisk musik i lyset fra stearinlys – hvilket man sjældent ser i Italien. Maden var dejlig, dog noget anderledes.

Ejeren står hver eneste dag og bager kager og andet godt til morgenmaden, og det betyder både klassiske kager som sandkage og chokoladekage samt frugttærter, hvilket er meget italiensk. Men på denne morgen betød det også en morgenmadsforret – som vi fik den – der bestod af en budding med Lady fingers i (de kager, man bruger til desserten Tiramisú) for at give tekstur og fibre. Og når der går to småsludrende ånder omkring dig, er det svært at takke nej til denne spændende kreation, selvom jeg ikke vågnede med en decideret sød tand. Herefter fik vi brød, kaffe og juice. Skøn start på dagen, og jeg så bare frem til næste dags overraskelser.

Spørgsmål om B&B La Terrazza dei Pelargoni?

Hvis du har spørgsmål om B&B La Terrazza dei Pelargoni, så ring til vores eksperter på 33151313 eller skriv til os her. Du kan også læse meget mere om ferieboligen – f.eks. faciliteter, værelser, anmeldelser og priser – på vores side om B&B La Terrazza dei Pelargoni her. Her kan du også bestille et ophold på B&B La Terrazza dei Pelargoni.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere