Mit første møde med Napoli gik ikke som planlagt

I Napoli kan alting ske - læs om Louises første møde med byen her
I Napoli kan alting ske - læs om Louises første møde med byen her

Jeg bor i Italiens næststørste by, Milano. Og at tage herfra til Italiens tredjestørste by, Napoli, burde egentlig ikke gøre nogen stor forskel? Eller? Sandheden er, at forskellene mellem modebyen Milano i nord og – tør jeg godt sige – mafiabyen Napoli i syd, er meget håndgribelige. Og helt vidunderlige!

Mit første besøg i Napoli gik ikke helt som planlagt – faktisk var det ikke engang planlagt. Jeg havde studeret italiensk i Perugia i et par uger og tænkte, at jeg ville afslutte min tid i Italien med et besøg på Amalfikysten. For at komme dertil måtte jeg begive mig på en lang togrejse – først til Rom, og derefter med et nyt tog til Salerno via Napoli.

Napoli 1
Napoli har flere sider end du måske tror – her området Vomero.

På rejsen fra Rom delte jeg kupé med en italiensk fyr, Gianluca, og vi begyndte at tale med hinanden, sådan som man ofte gør det i Italien. Jeg så det som en glimrende chance for at øve mit nyerhvervede kendskab til det italienske sprog, og Gianluca så til gengæld muligheden for at invitere en svensk blondine til sin mors køkken for at få prøve alle klassikerne fra Campania (ja, det er sandt – jeg fik invitationen efter kun cirka 10 minutters samtale, men jeg takkede høfligt nej…desværre, tror jeg, at jeg nu vil tilføje, for set i bakspejlet havde det nok været en madoplevelse i verdensklasse).

Napoli pizza
Jeg kom aldrig til at prøve Gianlucas mors mad – men en ægte napolitansk pizza har jeg dog spist, og den var magisk!

Nuvel, da vi ankom i Napoli, stoppede toget pludselig på en af yderstationerne. Vi troede først, at det var bare et almindelig rutinestop, men da vi ikke havde bevæget os i 20 minutter – og ikke havde modtaget nogen informationer fra højttalerne – spurgte Gianluca mig, om jeg havde nogen værdigenstande i min kuffert? Ja, svarede jeg, en computer, og lidt andet af værdi, som jeg havde med mig i Perugia. Han bad mig om at holde fast på min taske, mens han gik ud af kupéen for at tage bestik af situationen – han mente, at der måske var et mafiakup på toget.

Undskyld? Sagde du mafiakup?

Der sad så jeg helt alene i en togkupé og knugede min rygsæk så hårdt, som jeg kunne, mens jeg forbandede min beslutning om at tage til disse breddegrader på egen hånd. Ingen ønsker at være alene på en togstation i Napoli, når klokken slår midnat.

Gianluca kom til sidst tilbage og forklarede, at det var slet ikke noget at bekymre sig om – det var bare en teknisk fejl. Men vi var de eneste passagerer, der sad i toget; alle de andre passagerer havde tilsyneladende modtaget de informationer, som vi var gået glip af.

Tag toget til Napoli

Det nyfundne venskab med Gianluca hjalp mig med at komme hele vejen til Salerno, idet han guidede mig på et lille lokalt tog, der stoppede en hulens masse steder, før det rullede ind på Salerno station. Jeg havde nu været på rejse i over 10 timer; jeg var lidt rystet efter at have overlevet et hypotetisk mafiakup (alt bliver forstørret, når man er alene, og det er mørkt), og det eneste, jeg ønskede, var at komme i seng. Så jeg takkede Gianluca for al hans hjælp og skyndte mig hjem til mit hotel, hvor jeg gik ud som et lys, så snart jeg havde lagt mig i sengen.

Om morgenen, da jeg vågnede op til en klar sol, og satte mig på båden til et glitrende Amalfi, indså jeg, at det havde været umagen værd. Men jeg besluttede derefter, at jeg aldrig ville tage til Napoli igen. Det løfte holdt jeg indtil sidste år, da jeg og tre venner besluttede at aflægge et besøg, for alvor, i Napoli. Og da blev jeg helt forelsket i byen. Det vil jeg fortælle dig mere om en anden gang – indtil da kan du læse om mit besøg på Isola La Gaiola uden for Napolis kyst. Øen siges at være forbandet, men er det virkelig så?

Amalfikusten
Nærheden til det her – byen Amalfi, som har givet navn til hele kysten – er en af Napolis store plusser.

Og forresten – Napoli er ikke så farligt som rygtet siger, og som den her beretning måske kan få den at fremstå. Tværtimod er det en fantastisk by med en helt unik atmosfære. Og maden skal vi ikke tale om…

Bestil en pakkerejse til Napoli, inklusiv flyrejse, indkvartering og lejebil

Ved du, at du nu kan bestille en hel pakkerejse til Napoli (og alle Escapeaways destinationer), hvilket inkluderer både fly, indkvartering og lejebil? Så behøver du ikke bekymre dig om at strande på et tog i Napoli midt om natten. Derudover er du dækket af Rejsegarantifonden, pakkerejseloven og den udvidede ansvarsforsikring, som Escapeaway har indgået med Gouda Rejseforsikring. Ring til os på 33151313, eller skriv til os her for at få tips og råd.

Tags fra artiklen
, , ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere