Mit liv i Gliaca di Piraino

Gliaca di Piraino set fra Sabrinas balkon
Gliaca di Piraino set fra Sabrinas balkon

Gliaca di Piraino er landsbyen på Sicilia, hvor In-Italia har sit italienske søster-kontor, og i dette indlæg har jeg valgt at fortælle lidt om min oplevelse af landsbyen.

Nu er det næsten 2 år siden, jeg ankom til denne – for mig – helt ukendte landsby på Sicilien. At forlade en stor by som Oslo for så at komme til en landsby, hvor der kun bor i overkanten af 1000 indbyggere, var ikke helt let.

Men sagen var, at drømmen om at kunne rejse og bo i landet, hvor mine rødder er fra, var så stor (Sabrina er født og opvokset i Norge, men har italienske forældre, red.), at jeg aldrig var i tvivl om, at det var dét, jeg havde lyst til.

Hvor ligger Gliaca di Piraino?

Gliaca di Piraino er del af kommunen Piraino i Messina-provinsen på den nordlige del af Sicilien. Beliggende helt ud til havet byder den på en fantastisk udsigt over det blå Middelhav og en ligeså enestående udsigt mod de Æoliske Øer.

Højdepunktet her er uden tvivl den smukke solnedgang, som får mig til at måbe hver gang i beundring.

Kysten ved Gliaca di Pirarino ved solnedgang
Kysten ved Gliaca di Pirarino ved solnedgang

Tilpasning

Landsbyen er lille, men charmerende. Som ung 25-årig gik jeg fra at være en hyperaktiv by-pige, til at blive meget roligere og leve livet akkurat som sicilianerne gør det: Ingenting skal planlægges, ting sker, når de sker – og nu kan jeg ikke forestille mig et liv, hvor jeg må planlægge en drink med vennerne før maximalt en halv dag i forvejen….

Det dejlige ved at bo på et sted som dette er, at efter en dag på arbejde kan man faktisk tage turen til stranden og ende dagen, som om man var på ferie…Jeg prøver ikke at friste dig for meget her, men det er faktisk sandt.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Gliaca di Piraino her

A presto, Sicilia!

Jeg har levet i denne lille boble i næsten 2 år, og nu er tiden kommet for mig til at ende dette eventyr. Jeg kommer til at savne denne fantastiske landsby ved havet som med sine søde indbyggere har gjort mit ophold til en drøm, men uden tvivl kommer det til et være et sted, jeg kommer til at besøge fremover, da jeg holder meget af byen og har fået venner og minder for livet.

A presto, Sicilia!

Har du spørgsmål til en ferie i Gliaca di Piraino eller et andet sted på Sicilien?

- så ring til en af vores eksperter på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her!
Tags fra artiklen
Mere af Sabrina Palermo

Sicilien på to hjul

Kender du filmen Vacanze Romane? Hvor Gregory Peck kører på en klassisk...
Læs mere