Er du på udkig efter en økologisk ferie i Italien?

Værtsparret på Podere il Poggiolo, hvor du kan holde en økologisk ferie, hvis du ønsker
Værtsparret på Podere il Poggiolo, hvor du kan holde en økologisk ferie, hvis du ønsker

Er du også med på den økologiske bølge og kunne godt tænke dig at gennemføre din vision om at leve på “rent økologisk”, så kan du vælge at bo og spise økologisk på din næste ferie til Italien. I Escapeaway kan du nemlig finde overnatning på flere gårde, hvor der er økologisk produktion, og hvor man har indrettet sig efter økologiske principper eller hvor man tilbyder økologiske produkter.

I Danmark kalder vi det hele for økologisk, men i Italien skelner man mellem, hvad det er, der er økologisk, før man navngiver det. Den økologiske tendens går således under navnet “ecologico” eller “eco”, mens fødevarer benævnes “biologico” eller bare “bio”.

Et økologisk måltid

Det er oplagt at beskæftige sig med fødevarer, når vi taler økologi, og for at finde fødevarerne skal man helt ned i jorden, hvor afgrøderne oftest gror. I Toscana, uden for San Gimignano, finder du Agriturismo il Castagnolino, hvor de bl.a. anvender egne økologiske råvarer på deres lille spisested på gården. Det samme gør sig gældende på det lille eksklusive Tenuta di Pieve a Celle ved Pistoia og på Podere il Poggiolo i Rufina, hvor man selv dyrker jorden og forarbejder fødevarerne til glæde for gæsterne.

På Agriturismo il Castagnolino produceres der egne økologiske råvarer
Agriturismo il Castagnolino produceres der egne økologiske råvarer

Vender du blikket længere sydover, finder på Sicilien et sandt paradis for livsnydere på Torre Marabino, hvor du i restauranten kan nyde stedets egne økologiske produkter og fremragende vine. Det samme gør sig gældende på La Collina dei Nebrodi,også på Sicilien, hvor de gør en dyd ud af at anvende egne og lokale økologiske produkter i tilberedningen af maden.

En god økologisk start på dagen

I Norditalien kan du vågne op til en økologisk morgenmadsbuffet både på vinslottet Villa Cornarea beliggende i Piemonte. På Hotel RivaLago ved Iseosøen i Lombardiet er du omgivet af økologisk landbrug, som du finder smagsprøver af til morgenmaden.

Morgenmaden på hotel Rivalago har smagsprøver fra det økologiske landbrug
Morgenmaden på hotel Rivalago har smagsprøver fra det økologiske landbrug

Økologiske råvarer

Mange steder kan man også få lov at forsyne sig med økologiske grøntsager fra ejernes egne haver; dette lader sig eksempelvis gøre under et besøg på Agriturismo Flora i Toscana og på Agriturismo Le Magnolie i Abruzzo.

Økologisk olivenolie

Økologisk olivenolie finder du efterhånden på rigtig mange af vore gårde, bl.a. i Umbrien på Podere le Olle og på Agriturismo Le Magnolie i Abruzzo, der oven i købet har vundet flere guldmedaljer for deres olivenolie. Her er hele produktionen af afgrøder for øvrigt også økologisk, og det vil sige man også spiser økologisk i restauranten.

Økologisk olivenolie på Podere le Olle
Økologisk olivenolie på Podere le Olle

Økologisk vin

Ønsker du at købe og smage økologiske vine under din ferie, kan du i Toscana besøge vingården Cantine Cesani ved San Gimignano, hvor man er i færd med at opnå en økologisk certificering, også på de medalje-vindende vine. I Lazio finder du økologisk vin og andre indbydende produkter på gården Agriturismo Cerqueto, mens du på Sicilien kan smage guldvindende økologisk dessertvin, nemlig Moscato på den ovenfor nævnte Torre Marabino.

Økologisk og miljørigtig indretning

Eller hvad med at bo i økologiske og miljørigtige materialevalg? I det sydlige Lazio godt på vej mod Campania finder du et EcoWorldHotel, La Voce del Vento B&B, der er tildelt et kvalitetsstempel for at føre stedet efter økologiske principper. Også i Abruzzo finder du økologiske produkter i indretningen, nemlig på det enestående hotel Sextantio Albergo Diffuso, hvor sæber m.m. er af egen økologiske produktion.

Sextantio Albergo Diffuso, hvor der er fritstående badekar og økologisk sæbe på værelset
Sextantio Albergo Diffuso, hvor der er fritstående badekar og økologisk sæbe på værelset

Miljøvenlig drift

Næste skridt på den økologiske og miljøbevidste fremmarch er at beskæftige sig med driften. På Il Trebbiolo Relais i Toscana har de taget dette skridt, og producerer siden 2010 sin egen energi i form af elektricitet og varme via et solsikke- og soyaolieanlæg. Årsagen er, som de selv siger, ganske simpel: af respekt for miljøet. Og siden de har indført denne selvforsynende energi, har de også kunnet opvarme poolen.

Vil du vide mere om agriturismo og ferie på landet i Italien?

Så læs vores spændende blogartikel “Drømmen om Italien finder du på en agriturismo på landet” eller få mere information om en vingårdsferie i Italien eller en ferie på landet på et agriturismo i Italien her.

Tags fra artiklen
, , ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere