Oktoberfest i Torino – mange spændende øl i Italien

Oktoberfest
Oktoberfesten i München er forbilledet. Foto: Roman Boed, CC.

Oktoberfest er noget, som de fleste af os forbinder med Tyskland. Men har du hang til lederhosen, øl og schlagermusik, kan du også rejse til Italien. Landets største Oktoberfest afholdes i Torino og er en af de få, der har fået officiel anerkendelse fra Bayern. Det er dog langtfra den eneste mulighed, du har for at nyde gode øl i Italien.

Italiens største Oktoberfest

Det var i Genova, at man i 2009 afholdte Italiens første officielle Oktoberfest, men festivalen i Torino overgår nu sin forgænger i både størrelse og popularitet. I 2016 havde Oktoberfest i Torino således 130.000 deltagere, hvilket gør den til den største af sin slags i Italien.

Når Oktoberfest i Torino løber af stablen i første halvdel af måneden, er det altid med hvad der hører sig til af traditionelle folkedragter, Weisswurst og Hofbräuhaus-øl i tøndevis. Festivalen afholdes i Oval Lingotto, en stor indendørs arena på 20.000 kvadratmeter, der blev bygget i forbindelse med Vinter-OL 2006.

Du kan finde mere information om Oktoberfest i Torino på den officielle hjemmeside.

Italien kan lave andet end vin

Italien hører til blandt verdens mest vinproducerende lande, og mange rejser da også hertil for at bruge ferien på at udforske berømte vinregioner som Piemonte og Toscana. Trods de stolte traditioner for vindyrkning, er der dog også mange muligheder for at få en god øl til dit måltid – ikke kun til Oktoberfest.

I en oversigt over antallet af bryggerier i de europæiske lande fra 2015, befinder Italien sig således i den øverste del med 688 registrerede bryggerier. Til sammenligning er der ifølge Bryggeriforeningen 199 bryggerier i Belgien og 140 i Danmark.

Selvom man særligt i varme somre ifølge Assobirra ser en stigning i ølforbruget i Italien sammenlignet med vin, og der til hverdag hjemme hos italienerne lige så ofte står øl på bordet, halter Italien dog stadig efter resten af Europa målt på konsumption pr indbygger. Ifølge Assobirra – den italienske forening af bryggerier – drak hver italiener i 2015 i gennemsnit knap 31 liter øl. Det europæiske gennemsnit ligger på næsten 70 liter med Tjekkiet (143 liter), Tyskland (106) og Østrig (105) som de mest ølglade nationer.

Øl til pizza
Du kan sagtens bestille en øl til din pizza i Italien, uden at der bliver set skævt til dig. Foto: David Michalczuk, CC.

Mikrobryggerier eksperimentere med lokale ingredienser

Hvor det indtil for få år siden var nogle få store producenter, som sad på ølmarkedet i Italien, findes der i dag et væld af spændende mikrobryggerier – særligt i den nordlige del af landet. Blandt ølkendere anses mikrobryggerierne i Italien for at være blandt de mest kreative og innovative i Europa. Rejser du gennem Italien, vil du da også opleve, at der ligesom ved vinene kan være store forskelle i øllene fra region til region. De små bryggerier ynder således at eksperimentere med lokale ingredienser som kastanjer, honning, citrusfrugter og vindruer. Det er derfor en lige så spændende smagsoplevelse at bruge ferien på at gå på opdagelse i de italienske øl som i vinene.

Skal din næste ferie stå i gastronomiens tegn? Så tjek udvalget af rejser til Piemonte hos Escapeaway, hvor du både kan besøge gamle vingårde og nye spændende mikrobryggerier. Du kan naturligvis også finde rejser til resten af Italien, hvor der også venter masser af spændende kulinariske oplevelser.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere