Oplev Favignana – den varme vinds ø

Kyst og både ved øen Favignana
Italien er beriget med mange dejlige øer og en af dem er Favignana beliggende ud for Siciliens vestkyst

Italien er beriget med mange dejlige øer og en af dem er Favignana beliggende ud for Siciliens vestkyst. Denne sommerfugleformede ø udgør til sammen med øerne Marettimo og Levanzo øgruppen de Ægadiske Øer. Ved ophold i den vestlige del af Sicilien er øen oplagt som dagsudflugt, og synes du ikke, dét rækker, kan du vælge en af de indkvarteringsmuligheder, som vi i In-Italia tilbyder på Favignana, og blive lidt længere.

Jeg giver dig her nogle tips om øen i stikordsform. Jeg håber, at det kan inspirere dig, når du skal planlægge din næste ferie i det syditalienske.

Favignana i stikord

F – Færge. Øen nås på kun ca. 40 minutter med båd fra havnen i Trapani, og der er flere afgange dagligt med Siremar og Usticalines. Båden lægger først til på øen Levanzo, der ikke har det samme at byde på som den noget større Favignana.

Torv på øen Favignana
Stemningen på Favignana er rolig og afslappet og folk giver sig tid til at tale med hinanden på torve og pladser…

A – Aktiv ferie. Du kan ved ankomst leje en cykel og komme rundt på den måde eller spænde vandreskoene på og få dejlige naturoplevelser eller snorkle, dykke eller svømme i det dejlige hav.

V – Vand. Øen er populær hos dens badende gæster på grund af dens krystalklare badevand. Nogle af de bedste sandstrande ligger på øens sydkyst, bl.a. Lido Burrone og Cala Azzurra, mens der rundt om øen er klippestrande – gode til de, der holder af at snorkle. Her bør du kaste din opmærksomhed på især Punta Masala, Punta Fanfalo og Punta Ferro, samt de mange grotter, øen rummer. Mange af strandene nås med bus.

I – Is. Spis en ordentlig portion god, hjemmelavet italiensk fra isbaren på øens hyggelige og – i sommermånederne livlige – torv Piazza Europa. Er du heldig, er bænkene lige om hjørnet ledige. Ellers mæng dig med de sprudlende italienere – de udenlandske turister her er nemlig ikke mange.

På cykel rundt på Favignana
Der er fremragende muligheder for en aktiv ferie på Favignana, f.eks. er der gode muligheder for at cykle rundt på øen…

G – Grotter. De lokale fiskere tilbyder bådture ud til øens mange grotter beliggende på øens vestlige side. Især den blå grotte – Grotta Azzurra – er ligesom grotten af samme navn på Capri et smukt, azurblåt naturfænomen, hvis farve du sent vil glemme.

N – Nyfangede fisk. På havnen på Favignana bliver du ved din ankomst mødt af øens garvede fiskere, der med deres spækkede vogne sælger ud af dagens fangst. Hvert år i maj/juni tiltrækker den drabelige tunfiskefangst kaldet la mattanza dei tonni mange turister til øen for at overvære ritualet og deltage i festlighederne, der afholdes på øen i forbindelse med fangsterne. Desværre har manglen på tun gjort, at traditionen er svær at opretholde. Overalt på øen kan du købe konserves med den famøse, røde tun og endda tørrede tunæg – bottarga – der efter sigende skulle være noget af en delikatesse og blandt andet bruges revet oven på lokale pastaretter for at tilføre ekstra smag.

Fiskeri på Favignana
Der er store fiskeri-traditioner på Favignana, som du straks vil bemærke, når du ankommer på havnen

A – Antistress. Stemningen og den rolige atmosfære på øen og hos indbyggerne smitter af. Du kan ikke andet end at skrue ned for tempoet og slappe af. Mange af øens beboere cykler afslappet rundt i gaderne til og fra arbejde, mens de hilser på hinanden og turisterne. Her er biltrafikken med andre ord ikke massiv, hvilket bidrager til et roligt gadebillede.

N – Normannisk borg. Denne store fæstning – Santa Caterina fortet – blev i 1120 genopbygget på initiativ af den normanniske konge Ruggero II, og det knejser i dag smukt, majestætisk, ensomt og tungt på et bjerg, der ikke undgår at møde ens blik ved ankomst på havnen. I dag er borgen under militærets varetægt og har været anvendt som fængsel i en årrække tilbage i 1700-1800-tallet.

A – Aegusa– gedernes ø – siges at være øens første kaldenavn. Langt senere tog øen navn efter føhnvinden, der på italiensk kaldes favonio.

Klipper på Favignana
Naturen på Favignana er speciel, blandt andet i form af grotter og her særegne klipper ved kysten

Vil du vide mere om Favignana?

Du kan læse mere om Favignana – herunder om ferieboliger, hoteller og udflugtsmuligheder – her. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie på Favignana, eller skrive til os her.

Tags from the story
Written By
More from Mitzi

Italiens Caribien: Få tips om nogle af de bedste strande på Sardinien

Hvis du er på vej til Sardinien på sommerferie, eller har planer...
Read More

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *