Opdag vidunderlige Piemonte

Langhe i Piemonte
Langhe i Piemonte rummer nogle af Norditaliens smukkeste landskaber

Piemonte – regionen nord for Ligurien – er et område fuldt af overraskelser. Her findes noget for alle, men måske først og fremmest for den gastronomisk interesserede, for hvem Piemonte er det rene slaraffenland. En rejse i Piemonte byder på spændende smagsoplevelser, bl.a. trøfler og kraftige Barolo- og Barbaresco-vine.

Et besøg i de små byer Alba og Asti er et must, men også byen Torino er et spændende udflugtsmål. Torino er nu endelig kommet med på landkortet, efter at have stået i skyggen af den større og mere kendte Milano. Torino er hovedstad i regionen, og er det perfekte mål for en dag med shopping, eller et besøg på et af byens mange spændende museer.

Vinlandskab i Piemonte
Vinlandskab i Piemonte

Regionen er ikke mindst berømt for dens mange trøfler og trøffelfestivalen i Alba, som kun har åbent i weekenden, er et populært udflugtsmål, når smagsløgene skal prøve områdets herligheder. Maden i området er robust og meget veltillavet – og er selvfølgelig baseret på de bedst tænkelige råvarer, ofte med kalv og kanin, og i kombinationer som man ikke tidligere har kendt.

Læs her min kollega Allans spændende og populære artikel om trøfler

Da Piemonte er en frodig og grøn region, stærkt præget af landsbyer, ligger de fleste af In-Italias steder “ude på landet”. Det er oplagt at tage til Piemonte for at slappe af og nyde de smukke omgivelser, og for at tage på dagsudflugter til de hyggelige små landsbyer. Piemonteserne selv er utrolig stolte af deres region, og meget bevidste om at tage sig godt af besøgende.

Læs meget mere om regionen Piemonte i min kollega Marcus´ artikel om regionen her

Du kan også se vores ferieboliger og hoteller i Piemonte her

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mitzi

Vidste du, at …

… nogle af de italienske mad-klicheer er uberettigede? Vi kender dem næsten...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *