Oplev Apuliens drømmeagtige by

Alberobello
Alberobellos huse – de såkaldte trulli’er - er hvidkalkede kegleformede hytter bygget op i grå limsten med dekorative tagspidser

Alberobello i Italiens eksotiske hæl, Apulien, synes som en drømmeagtig by med sin finurlige byggestil og vidunderlige stemning.

Byens huse – de såkaldte trulli’er – er hvidkalkede kegleformede hytter bygget op i grå limsten med dekorative tagspidser, og det er svært ikke at få mindelser om børnenes smølfefortællinger, når man beskuer byens silhuet med de 1500 trulli’er.

Mystisk oprindelse

Hvorfor husene i Alberobello ser ud som de gør, er forbundet med en del mystik og underlagt gentagne studier; nogle af husene har symboler på tagene, der minder om hedenske symboler andre er lidt lettere at forstå: sol, måne og hjerte; og ingen af husene varierer i form selvom de har forskellige funktioner så som kirke, hjem, købmand, hotel eller værksted, kun i størrelse, eksempelvis er domkirken en trullo i to etager.

Trullokirken Sant'Antonio i aftenlys
Trullokirken Sant’Antonio i aftenlys

Ikke en museumsby

Det fantastiske ved Alberobello er, at her ikke er tale om en museumsby alla Den Gamle By i Århus, men rent faktisk en by, hvor det således også er muligt at holde ferie. Så kunne du også tænke dig at bo i en trullo med moderne faciliteter, så kan drømmen blive til virkelighed i bl.a. Alberobello, men også i Castellana Grotte, Fasano og Selva di Fasano.

Læs meget mere om Alberobello og se vores ferieboliger i byen her

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere