Besøg farverige Camogli i Ligurien

Camogli i Ligurien
Camoglis strand og byens karakteristiske farverige huse bagved

Camogli på den Italienske Riviera vil få dig til at bryde ud i et strålende smil. Her finder du charmerende pastelfarvede huse, skønne naturstier og panoramaudsigter, som vil få dig til at tabe både næse og mund.

Camogli ligger midt på Den Italienske Riviera og taler til sanserne. Byen lokker ikke kun med kulørte liguriske huse i livsbekræftende farver og en panoramisk strandpromenade, men frister også kulinarisk med den legendariske velsmagende focaccia og naturmæssigt med naturparken Monte Portofino, som ligger i baghaven.

Malerisk fiskerleje

Byen ligger blot ca. 30 km fra Liguriens hovedby Genova, som ud over Europas største historiske centrum og Italiens største havn, også huser et særdeles velbesøgt og imponerende Akvarium. Camogli har langt hen ad vejen bevaret sin autencitet fra sin status som malerisk fiskerleje, fx er fiskerihavnen fyldt med kuttere og joller, samt net, som hænger til tørre.

Læs om alle vores ferieboliger og hoteller i Genova

Om sommeren må man dog finde sig i at skulle dele byen med feriegæster fra Milano og udenlandske turister. Terrassebyens mest markerede kendetegn er nok rækken af fotogene smalle huse i varme pastelfarver og de mange hyggelige gyder og torvepladser.

Camoglis fiskerleje
Camoglis charmerende fiskerleje

Kristus nedsænket i havet

Naturen omkring Camogli er prægtig og uden sidestykke: prøv fx at se strabadserne i øjnene og tag den lange vandretur helt til San Fruttuoso, som kun kan nås via søvejen eller til fods over Monte Portofino-bjerget. På grund af denne svære tilgængelighed ligger San Fruttuoso som en sand perle i en krystalklar lagune ved foden af en bjergskråning. San Fruttuoso er også kendt for sit kloster fra 1500-tallet.

Derudover er San Fruttuoso kendt for den smukke Kristus-statue Cristo degli Abissi, som er 2½ m høj og skildrer Kristus med åbne arme og blikket rettet mod havets overflade. Statuen befinder sig nemlig 17 m under havets overflade, hvor den blev nedsænket i 1954.

Læs om alle vores ferieboliger og hoteller i Camogli her

Besøg Camogli og find din indre poet midt i det farverige og sanseskærpende byrum og i den tætte naturkontakt! Anden søndag i maj er der fiskefestival i byen! Camogli er det ægte Ligurien.

Har du spørgsmål om Camogli?

- så ring til én af vores eksperter på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her
Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere