Oplev charmerende Cervia på Adriaterhavskysten

Havneområde i Cervia
I Cervia by finder du en sjælden grad af ægte italiensk stemning og autencitet: de gamle bygninger og den ditto gamle havn med kanalen henleder tankerne på forgangne tider

Rimini, Riccione, Cesenatico – den centralitalienske Adriaterhavskyst er, på godt og ondt, kendt for dens brede sandstrande, menneskemylderet, nattelivet. De færreste skandinaver ved, at der, midt i dette virvar af barer, diskoteker og turistmasser, findes en lille, eksklusiv perle ved navn Cervia – Milano Marittima.

Velvære og autencitet

Den charmerende gamle havneby Cervia er med tiden vokset sammen med den nærliggende Milano Marittima, og sammen danner de rammen om et feriemål, hvor velvære og afslapning er i højsædet. I Cervia by finder du en sjælden grad af ægte italiensk stemning og autencitet: de gamle bygninger og den ditto gamle havn med kanalen henleder tankerne på forgangne tider, tilbage til dengang Cervia udgjordes af et simpelt fiskerleje.

Det fortryllende ved byen er, at det på forunderlig vis er lykkes den at bevare sin ægthed og sjæl, til trods for, at de fiskere du i dag møder på havnen primært er lystfiskere, og at størstedelen af de folk, du møder i gaderne, er udefrakommende. Det være sig italienske eller udenlandske turister, der kommer til byen for at nyde solen og stranden, men som ikke ønsker stres, jag og masseturisme. Byen byder på caféer, forretninger og restauranter, de fleste af en vis klasse.

Strand i Cervia
Der er mulighed for badning og soldyrkelse i de bedst tænkelige rammer i Cervia – Milano Marittima

Afslapning i lækre omgivelser

Ligeledes den moderne ende af byen, nemlig Milano Marittima blot 2 km. fra Cervia, byder på såvel mange og udmærkede restauranter, som gode indkøbsmuligheder. Centrum her er den store, brede boulevard, hvor du i pinjetræernes skygge kan nyde en kold drink på en af de mange caféer, eller shoppe i de lækre, eksklusive forretninger.

Hoteller er der masser af, men langt de fleste ligger diskret placeret mellem de høje pinjetræer. Den brede sandstrand strækker sig så langt øjet rækker, og ligger kun få minutters gang fra centrum.

Lystbådehavnen i Cervia og Milano Marittima
På trods af de mange turister, der også lægger til i den store lystbådehavn, har byen bevaret sin ægthed og charme

 

Turister, ja, det er her naturligvis, men det er ikke netop her du skal tage til, hvis det er det vilde natteliv, du søger. Og dette ved italienerne. Gæsterne her ønsker det samme som de, der tager til Cervia: afslapning og velvære i indbydende og lækre omgivelser.

Kulinariske oplevelser

Det, der samlet karakteriserer området Cervia – Milano Marittima, er småbyernes indbyden til det rolige, tilbagelænede ferieliv, som mange af os hungrer efter. At nyde den herlige mad, den gode strand og de lækre forretninger, uden at føle sig mast og overdøvet af larmende horder af turister. Området byder med andre ord på en mængde muligheder for kulinariske oplevelser, shopping af enhver slags, badning og soldyrkelse i de bedst tænkelige rammer, hvis afslapning og velvære står øverst på ønskelisten.

Strand i Cervia - Milano Marittima
Stranden i Cervia – Milano Marittima er til glæde for både store og små…

Vil du vide mere om Cervia – Milano Marittima?

Hvis du vil vide mere om Cervia – Milano Marittima, kan du læse om udflugter og ferieboliger i de to byer her. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om en ferie i Cervia – Milano Marittima eller skrive til os her.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere