Oplev det ukendte Toscana

Ferielejligheder Casa La Vite
Udsigten er fantastisk fra Casa La Vite - og så er det både billigere og mere autentisk end mange andre steder i Toscana....

Mange forbinder Toscana med vinmarker, bløde bakker og … utallige turister fra hele verden. Dette Toscana er billedskønt og forståeligt nok meget besøgt med deraf følgende høje priser. Men der findes også et udkants-toscana, som på andre måder er ligeså spændende, mindre kendt i resten af verden og derfor både mere autentisk og billigt.

For 10 år siden besluttede min hustru og jeg os for at holde jul i Italien. Vi var nygifte og ville gerne fejre højtiden uden gaveræs og skrigende børn. Vi var kræsne, for ikke at sige krævende: Det skulle ikke være et sted, hvor der var for mange andre udlændinge, men det skulle heller ikke være ude på landet, og så skulle det være pokkers hyggeligt, helst ikke koste for meget, men samtidig være rigtig autentisk, og så skulle det da også være en lejlighed med pejs og balkon/terrasse!

Lykken står den kække bi (eller følger den bare de tossede?)

Om det skyldes svineheld, forsynets indgriben eller min uudtømmelige viden om Toscana, ved jeg ikke, men vi fandt det helt rigtige. I det sydlige Toscana ligger byen Abbadia San Salvatore i 800 meters højde, halvvejs oppe på bjerget Monte Amiata. Den har 5000-6000 indbyggere, hvilket er nok til, at man finder restauranter, supermarkeder, slagtere, bagere, caféer osv., og skønt dens centrum er fascinerende, så er de eneste turister her i praksis romere, som sætter pris på nærheden, den smukke natur og de ydmyge priser.

Ferielejligheder Casa La Vite i Toscana
Med sin placering i yderste husrække i det historiske centrum af Abbadia San Salvatore er der en risiko for, at man kommer til at tilbringe hele ferien på balkonen…

Hvad du ønsker, skal du få

Det lykkedes at undgå gaveræset: Vi fik kun én gave, men den har til gengæld holdt siden, nemlig lejligheden Casa La Vite, som vi siden da har betragtet som vort andet hjem. Den var og er alt, hvad vi kunne ønske os: Beliggende i byens middelalderkerne, smagfuldt indrettet med gode køkkenfaciliteter, superhyggelig, altid velholdt, og så har den en sød lille pejs og den dejligste balkon, der kun er blevet bedre, efter at dens tag nu ikke længere er plastik men en tæt vinranke, og at træerne på den anden side af gaden er blevet fældet, så vi har god udsigt over landskabet.

Igen og igen og igen

Vi bliver ved med at komme tilbage, både for byens og for lejlighedens skyld. Der er nu næppe en måned på året, hvor vi ikke har prøvet at bo her.

Ferielejlighederne Casa La Vite i Toscana set indefra
Lejligheden er smagfuldt indrettet med gode køkkenfaciliteter, altid velholdt, og så har den en sød lille pejs

Det er ikke et sted, du skal bo, hvis du vil på daglige udflugter til alle Toscanas største seværdigheder (dog er byer som Montalcino, Montepulciano og Pienza alle i ret kort køreafstand), men vil du opleve livet i et ægte italiensk by uden danskere, tyskere eller amerikanere omkring dig og blot nyde livet, så kan jeg ikke komme med et bedre forslag.

Har du spørgsmål angående Casa La Vite?

Hvis du gerne vil kende til lidt flere detaljer omkring lejlighederne Casa La Vite, så ring til én af vores eksperter på 33151313 eller skriv til os her.

Du kan også læse om bylejlighederne, deres faciliteter, anmeldelser og meget mere her på vores side om Casa La Vite.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af In-Italias mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.

 

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Lino

Opera i Italien

De sidste par årtier er opera gået fra at være et smalt...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *