Oplev én af Norditaliens velbevarede hemmeligheder

Vinområdet Strada del Prosecco
Et af de smukke landskaber i vinområdet Strada del Prosecco

Ca. 1 times kørsel nordvest for Venedig finder du det spændende vinområde “Strada del Prosecco”, som heldigvis indtil videre er en velbevaret hemmelighed for de fleste danskere. Heldigvis – fordi så kan jeg endnu engang præsentere én af de mange ukendte perler i Italien.

Oplagt til en kombinationsferie

Beliggenheden i Norditalien nær Venedig gør området oplagt til en kombinationsferie, og i sommerens løb vil området kunne bruges som mål for en dagsudflugt og almindelig adspredelse for familier på badeferie langs kysten.

Venedig
Der er perfekte muligheder for en kombinationsferie i Strada del Prosecco, hvor du blandt andet kan besøge smukke Venedig…

Ønsker du bare en endagstur til Venedig, kan det anbefales at stille bilen i en af de mange stationsbyer og tage toget. Som oftest vil du ankomme til Venedig langt hurtigere, end du kan køre selv, og så undgår du samtidig problemet med parkering.

Skønne vinmarker og fremragende vine

Selve Prosecco-området er afgrænset af byerne Susegana, Vittorio Veneto, Conegliano, Cison di Valmarino og Valdobbiadene.

Området består af et skønt bakket landskab, som præges af de mange vinmarker, og afbrydes kun af de små hyggelige landsbyer, som er drysset ud over landskabet med kærlig hånd.

By i vinområdet Strada del Prosecco
Prosecco-området er kendt for dets landskabsmæssige skønhed

Selv om Prosecco-vinen er den fremherskende, fremstilles der også fremragende rødvine i området (fx Colli di Conegliano Rosso, Cabernet Merlot-Rosso Soligo fra vingården Soligo og Savignon-Dogato fra vingården Merotto), og de er fuldt på højde med dem, man finder i det langt mere berømte Toscana, og også her er der muligheder for vinsmagning.

Gastronomisk befinder du dig i det rene slaraffenland. De mange lokale restauranter ligger tæt, og det kan hurtigt blive en udfordring at vælge mellem de mange spændende muligheder, hvis du blot har få dage til rådighed.

Vindruer i Strada del Prosecco
Der fremstilles fremragende vine fra de mange vindruer, der dyrkes i Prosecco-området…

Kvaliteten på de hyggelige overnatningssteder er langt over middel de fleste steder, og som oftest med et meget personligt præg.

Mange interessante udflugtsmuligheder

Foruden Venedig er der mange andre interessante udflugtsmuligheder: Kører du mod nord, kommer du hurtigt til den imponerende bjergkæde Dolomitterne; mod syd kan du besøge Palladios berømte villaer; mod vest finder du det spændende Grappa-område, hvor byen Bassano del Grappa er et must og mod sydøst ligger de mange kendte badebyer.

Udsigt til Dolomitterne
Der findes mange spændende udflugtsmuligheder fra Prosecco-området, blandt andet bjergkæden Dolomitterne

Vil du vide mere om Prosecco vinsdistrikt?

Hvis du gerne vil vide mere om det smukke Prosecco vinstrikt, så kan du læse meget mere om det her. Du kan også ringe til os på telefon 33151313, hvis du har spørgsmål til en ferie i området, eller skrive til os her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere