Oplev fantastiske kunstudstillinger i Midt- og Nordtitalien i dette efterår

Museum
Nye udstillinger i efteråret i Norditalien, blandt andet med udlån fra Metropolitan Museum of Art. Foto kreditering: Phil Roeder. Uploadet under licensen CC BY 2.0

Efteråret er en ideel tid at gå på museum på i Italien; der er normalt færre turister i landet, hvilket betyder kortere ventetid for at komme ind på museerne og mere plads, når man først er derinde – og så er det for mange mere oplagt at gå rundt indendøre og se på kunst, når efteråret gennemtrænger luften og landskaberne i stedet for den trykkende sommervarme.

I dette efterår har du mulighed for at se værker af flere store europæiske kunstnere på en række nye udstillinger i nogle af det nordlige og centrale Italiens bedste kunstgallerier. Her i det følgende kan du læse om et par af dem.

Dentro Caravaggio, Milano

Udstillingen med titlen Dentro Caravaggio (Indeni Caravaggio), som huses i Palazzo Reale i Milano fra den 29.09. 2017 til den 28.1.2018, præsenterer en hidtil uudforsket del af Caravaggios ekstraordinære produktion på baggrund af en række nye dokumenter og undersøgelser.

Derudover viser udstillingen – takket være udlån fra andre store italienske og udenlandske museer – atten af mesterens kunstværker sammen for første gang nogensinde.

Caravaggios værker bliver også for første gang flankeret af deres respektive radiografiske billeder takket være den innovative anvendelse af multimedieudstyr, der gør det muligt for publikum at følge kunstnerens rejse fra de første skitser til det endelige værk.

Caravaggios San Francesco in estasi
Caravaggios San Francesco in estasi fra 1594-95 er ét af de værker, du kan beundre på udstillingen. Værket befinder sig normalt på Wadsworth Athenaeum, Hartford, Connecticut. Fotoet er i kategorien public domain.

Blandt de mest berømte værker på udstillingen er Salomé con la testa del Battista, udlånt fra National Gallery, London; Sacra famiglia con San Giovannino, udlånt fra Metropolitan Museum of Art, New York; og San Francesco in estasi, udlånt fra Wadsworth Atheneum of Art, Hartford.

Du kan læse mere om udstillingen på dens officielle hjemmeside her.

Picasso. Tra Cubismo and Classicismo: 1915-1925, Rom

Udstillingen med titlen Picasso. Tra Cubismo and Classicismo: 1915-1925 (Picasso. Mellem kubisme og klassicisme: 1915-1925), som huses i Scuderia del Quirinale i Rom mellem den 22.09.17  og den 21.01.2018, fokuserer på Picassos møde med Italien og dets kunstraditioner – fra klassicismen over renæssancen til realismen – og dette mødes indflydelse på hans værker.

Rom
I hovedstaden Rom kan du opleve Picassos møde med Italien på ny udstilling

I alt præsenteres mere end 100 af Picassos værker fra mere end 50 europæiske, nordamerikanske og japanske museer på udstillingen, herunder værker udlånt fra Picasso-museet i Barcelona, Metropolitan Museum of Art i New York, Berggruen Museum i Berlin, og Gallerie Nazionali d’Arte Antica i Rom.

Læs mere om udstillingen på dens officielle hjemmeside her.

Van Gogh: Tra il Grano e il Cielo, Vicenza

Udstillingen med titlen Van Gogh: Tra il Grano e il Cielo (Van Gogh: Mellem korn og himmel), der huses i Basilica Palladiana i Vicenza i Veneto-regionen fra den 7. oktober 2017 til den 8. april 2018,  vil udgøre den største italienske monografiske udstilling om Vincent Van Gogh.

Hele 40 malerier og 85 tegninger af den berømte hollandske maler indgår på udstillingen, der også vil fremvise mere end 100 af de breve, som Van Gogh skrev til sin bror Théo, og som er med til at give et unikt indblik i kunsterens liv og tankeverden.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Rejser til Italien

Er du på udkig efter en billig, nem og sikker måde at bestille din rejse til Italien på online? Så kan du læse mere om rejser til Italien her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere af Lars

Besøg vinbyen Montalcino i Toscana

Montalcino er en lille, søvnig, men velstående bjergby, der ikke har ændret...
Læs mere