Oplev Gianluigi og det glemte Toscana

Le Querciole
Gianluigis heste tiltrækker sig stor interesse blandt Le Quercioles gæster, især blandt de gæstende børn...

Æg i 3 forskellige farver til morgenmad og en hest med 10 slags hår? Så gerne, signora! Toscana vil aldrig være det samme igen, efter du har besøgt gården Le Querciole, som ligger i det hemmelige bondeland mellem Firenze, Siena og Pisa. For her ophører masseturismens klicheer til fordel for et anderledes Toscana, der har det sanselige menneske som evig målestok.

Jeg har besøgt ejeren af Le Querciole, Gianluigi, til en snak om Toscanas landskaber, Le Quercioles særlige egenskaber og hvad det vil sige at have et tilhørsforhold til jorden – og dét at være et simpelt menneske. På den gode måde.

Toscana er et sted, som mange Italiensfarere allerede synes, de kender. Hvad er Toscana for dig?

Gæstfrihed, ro, samvær – og noget der overrasker mange: variation! Vores region har så mange forskellige ansigter på grund af Appenniner-bjergene, som bugter sig ned langs Toscana. Hvert knæk i bjergkæden skaber et nyt slags klima og et andet udsyn. Inde i baglandet er landskabet stejlt og barskt, men her, hvor Le Querciole ligger, mister højdedragene pusten og bliver til de blødeste bakker.

Le Quercioles poolområde
Det indbydende poolområde på Le Querciole, hvor man kan nyde stilheden, roen og det fantastiske landskab

Når jeg har fodret dyrene om morgenen, plejer jeg at stille mig ud til havelågen og se mod øst, ind i landet, hvor solen stiger op. Og så forstår jeg, hvorfor man kalder bondelandet her for ‘le colline nuvolose’ – for bakkerne ligner i sig selv sommerskyer og er omgivet af morgendis!

Alle de 25 grønne højdedrag, som ligger mellem min bondegård og middalderbyen Volterra, ser nemlig ud til at vokse sammen til én mægtig favn af frodighed. Morgendisen udligner afstandene og trækker farverne frem, inden man øjner alle de små landsbyer, der putter sig mellem vinmarkerne på solbeskinnede terrasser. Og så myldrer de frem fra hver en dør: mine venner!

Hvilken verden møder dine gæster på Le Querciole?

En helt anden end den, de havde forventet! Mange tror, at regionen kun handler om Chianti-vin og kulturbyerne Firenze og Siena. Men herude ligger vi altså skærmet fra al masseturismen. Toscana har ændret sig meget, siden jeg købte gården her i 2002 og satte den i stand. Byerne er blevet til store resorts, som ligger næsten affolkede uden for sæsonerne for så at syde af stress og løbende mennesker om sommeren. Det oprindelige bondeland købes enten op til byggeri af turistkomplekser eller effektiviseres til moderne landbrug, så man næsten ikke kan genkende bakkerne igen.


Se vores egen video fra Le Querciole

Men her er vi gået fri, og menneskene lever på simpel vis. Og mine gæster elsker det – når de ankommer og er faldet lidt til ro, så laver jeg en lille hyggelig smagsprøve for dem af mine hjemmelavede råvarer: vinen, olivenolien, oste og pølser. Og så går vi rundt og hilser på dyrene, og har gæsterne lyst, bliver de en del af hverdagen med fordring og høst. Eller de tager et smut ud til havet eller vandrer ind til Casciana Terme, som er berømt for sine termalske bade.

I en travl hverdag med arbejde og logistik, så fjerner de fleste sig desværre fra naturen. På Le Querciole opdager folk, hvad det vil sige at være forbundet med jorden og have et ægte tilhørsforhold. Jeg viser dem med andre ord et glemt Toscana – sådan et sted med et menneskeligt ansigt.

Ændrer det noget i folk at besøge dig og din familie her på gården?

Naturligvis. Hver dag ser jeg folk tabe kæben og spærre øjnene op! Især børnene: når vi sammen går rundt til dyrene, har de sjældent set noget lignende, og peger og spørger i ét væk. Måske går vi ud til hønsene, og så spørger de: ”Hvorfor var kurven på morgenbordet fuld af æg i forskellige farver?”

Le Quercioles ferielejligheder
Le Quercioles ferielejligheder ligger lige ud til den pragtfulde toscanske natur…

Så forklarer jeg dem, at de hvide kommer fra én høne, de lyserøde fra en anden, mens de brune stammer fra en helt tredje. Og ude hos hestene peger jeg selv på dyrene og siger ”hvor mange slags hår har en hest?” Én slags, svarer de. Og så giver jeg mig til at forklare, at der skam sidder én slags i ørene, en anden slags på øjenlågene, en tredje på halen, og sådan kan man fortsætte.

Jeg tror, at mine gæster tager noget værdifuldt med hjem, som ikke kan købes for penge, men kun tilegnes igennem sanserne og samværet med andre. Noget om at være et simpelt menneske. På den gode måde.

Har du fået lyst til at læse mere om ferieboligerne på Le Querciole?

- så tryk her og læs mere om ferielejlighedernes faciliteter, anmeldelser, udflugtsmuligheder, billeder og meget mere
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mitzi

Tag på storbyferie i Syditaliens hovedstad Napoli

Hvorfor ikke prøve noget nyt? Hvorfor ikke nyde tilværelsen i en af...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *