Oplev historisk kostume-fodbold i Firenze sidst i juni

Calcio Storico
Det såkaldte Calcio Storico afholdes hvert år på Piazza Santa Croce i Firenze i anledning af fejringen af byens helgen San Giovanni

Det såkaldte Calcio storico afholdes hvert år på Piazza Santa Croce i Firenze i anledning af fejringen af byens helgen San Giovanni, som altid falder på den 24. juni.

Calcio storico er en farverig og voldsom affære, der mest af alt minder om rugby i festudklædning, som går tilbage til det 15. århundrede. Holdene repræsenterer de fire største bydele, præcis som man kender det fra det store Palio i Siena. Inden kampen går deltagerne i optog gennem byen fra Santa Maria Novella til banen på Santa Croce-pladsen.

Kampenes varighed er sat til 50 minutter og hvert kvalificeret hold stiller op med 27 spillere, der indtager banen med en fast opstilling: 4 portnere, 3 forsvarer, 5 midtbanespillere og 15 angribere. Formålet er at score flest mål i nettet, der løber i hele banens bredde og man skyer ingen midler for at nå målet, hvorfor kampene ofte må afbrydes for at adskille spillerne. Scenariet minder derfor mere om gladiatorkampe end fodbold! Vinderne belønnes med en stak bøffer, der i vægt svarer til en hvid ko, hvilket var den oprindelig præmie.

NB. Nogle år falder kampene på dagene omkring den 24. juni.

Har du lyst til læse mere om Firenze? Så læs f.eks. artiklen “Firenze hinsides turiststrømmen” af min kollega Louise, hvor du kan få gode ideer til, hvordan du oplever det mere uspolerede Firenze.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere