Oplev Lazios smukkeste sandstrande i Sperlonga

Sperlonga i Lazio
Sperlonga byder på – hvad der af romerne selv ofte omtales som - regionens bedste og smukkeste sandstrande

Ofte forbinder man Lazio med Rom, men regionen byder på mange flere besøgsmål, bl.a. Sperlonga. Denne vidunderlige lille byperle ligger på et klippefremspring ud til det Tyrrhenske Havs blå bølger i en overkommelig afstand syd for Rom.

Sperlonga byder på – hvad der af romerne selv ofte omtales som – regionens bedste og smukkeste sandstrande. Stranden Angolo til venstre for foden af byen er i særdeleshed indbydende og lækker. Herfra kan du nyde en kølig dukkert, solbade under sommerens varme sol eller blot betræde det kølige sand hen under aften for at betragte en knaldrødlilla solnedgang bag bølgerne blå.

Byens stejle gader ånder fryd, autenticitet og feriestemning, med et rigt udvalg af små butikker, cafeer og traditionelle restauranter, der dels henvender sig til de besøgende, dels til byens faste beboere.

Fortryllende atmosfære

Atmosfæren i denne lille kystby med sin utrolige udsigt er fortryllende, og man risikerer at blive overmandet af en pludselig lyst til at måtte eje en bolig i dens nærhed, så jeg kan roligt garantere, at man ikke vil fortryde en uges ferie på denne kyststrækning. Samtidig er Sperlonga et fint udgangspunkt for at opleve resten af Lazios kyststrækning med sine andre hyggelige havnebyer og smukke strandpromenader.

Sperlonga opstod efter Roms forfald og blev et sikkert tilflugtssted for fiskere og bønder (og muligvis en flok Benediktiner-munke). Mange af forsvarsværkerne er inkorporeret i byens nyere bygninger, dog ses de gamle byporte fortsat rundt om byen.

Sperlonga - strand og by
Sperlonga ligger på et klippefremspring ud til det Tyrrhenske Havs blå bølger i en overkommelig afstand syd for Rom

Tiberius´grotte

Hertil kommer, at historien sammen med naturen også har sat sit præg på byen i form af et vartegn: for enden af stranden Angolo finder man den naturlige grotte Grotta di Tiberio (Tiberius’ grotte). Grotten blev udsmykket som en kulisse for Kejser Tiberius’ villa; kejserens spisende gæster kunne således nyde udsigten til en skulptursamling, der illustrerede Ulysses eventyr fra kejservillaens spisesal.

Grotten blev forladt i år 26 e. Kr.f. – skulpturerne blev fundet i 1957, men de var desværre beskadigede. I dag er de delvist genopført og udstillede på det Nationale Arkæologiske Museum i Sperlonga. I 1960’erne var grotten tilholdssted for unge festglade romere, der kom her for at flirte med livet, pigerne og berusende virkemidler, og i dag er den desværre aflukket, men man kan få et kig ind i denne fortryllende fortid med dens ruiner og bassiner gennem hegnet.

Har du lyst til at se vores ferieboliger og hoteller i Sperlonga?

- så tryk her og læs meget mere om den smukke by
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere