Oplev smukke Le Marche

Arcevia, Marche
Fantastiske landskaber i den oversete Le Marche-region - her i kommunen Arcevia

Kender du Le Marche?

Le Marche, der udtales ”marke”, er en meget smuk, men ikke særligt kendt region i Centralitalien langs Adriaterhavskysten. Kyststrækningen er meget varieret, og byder på alt, lige fra store, brede sandstrande, til smukke klippestrande med turkisblåt vand. Le Marche har kort sagt alt hvad hjertet kan begære: historiske seværdigheder, vidunderlig natur og et fabelagtigt køkken.

Jeg giver dig her et par tips og råd om nogle af de steder, som du ville kunne besøge i denne  – af mange – oversete region, når du er på en ferie i Italien. Jeg håber, at det kan virke inspirerende. God fornøjelse!

Riviera del Conero

Kyststrækningen lige syd for Le Marches hovedstad Ancona hedder Riviera del Conero og er usædvanlig smuk. Den er desuden et meget populært feriemål blandt italienere.

Riviera del Conero
Kyststrækningen lige syd for Le Marches hovedstad Ancona hedder Riviera del Conero og er usædvanlig smuk

Strandene omkring Portonovo og Sirolo er virkelig enestående. De ligger for foden af kyststrækningens eneste bjerg, Monte Conero, og de hvide kalkstensklipper i kombination med det frodige, grønne bjerg, gør en tur på stranden til en uforglemmelig oplevelse.

Portonovo

Portonovo er faktisk bare en bugt. Området er fredet, så det er ganske sparsomt, hvad du finder af bebyggelse. Der er et par hoteller, en campingplads, en lille forretning samt nogle rigtig dejlige fiskerestauranter. Der findes både offentlig og privat strand i Portonovo-bugten.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Portonovo her

Sirolo

Sirolo er en lille smuk og eksklusiv badeby ca.100 meter over havets overflade, hvorfra du har en fantastisk udsigt over kyststrækningen og Adriaterhavet. Den gamle bydel er meget hyggelig og malerisk med dens smalle brostensbelagte gader, blomsterkasser og gode stemning. Under siestaen kan du finde dig en plads i skyggen på det stemningsfulde torv, hvor du finder caféer og restauranter og kan nyde noget fra baren, mens du glæder dig over den vidunderlige udsigt over vandet.

Marche, landskab nær Cingoli
Le Marche byder på nogle af Italiens smukkeste landskaber – her nær Cingoli

Også aftenerne er noget for sig i Sirolo. Det historiske centrum lukkes for trafik, og mange aftener stilles der boder op, hvorfra der sælges smykker, tasker m.v. Sirolo er ideel til en romantisk, afslappende badeferie.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Sirolo her

Numana og Porto Recanati

Numana og Porto Recanati et bestemt også et besøg værd. Numana ligger i gangafstand fra Sirolo (ca. 2 km) og har både et historisk centrum (Numana Alta) og en strandpromenade. Numana Alta er hyggelig og stemningsfuld, og stranden i den lave by er bred og dejlig, og byder på mange restauranter og caféer.

Porto Recanati
Porto Recanati ligger ca. 8 km syd for Numana og er en livlig og charmerende badeby

Porto Recanati ligger ca. 8 km syd for Numana og er en livlig og charmerende badeby, med mange forretninger, caféer og restauranter. Strandpromenaden i Porto Recanati er usædvanlig smuk, med dens idylliske gamle huse i kønne farver. Én gang om ugen er der et stort marked, hvor du kan købe alt muligt fra mad til tøj og sko, oftest til meget lave priser.

Et ophold i en af vores ferielejligheder i Porto Recanati eller Numana er et fint udgangspunkt for en badeferie i hyggelige og smukke omgivelser med mulighed for udflugter til dejlig natur og fascinerende historiske byer.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Numana her

Renæssancebyen Urbino

Tager du ind i landet omkring Riviera del Conero, kan du nyde regionens karakteristiske, bakkede, grønne landskab. På stort set hver en bakketop finder du yndige middelalderbyer, hver med sin egen charme og specielle karakteristika. Byer som Osimo, Offagna og Recanati fortjener at blive fremhævet. De har alle et smukt middelaldercentrum med hyggelige caféer og små lækre forretninger.

Urbino
Den smukke renæssanceby Urbino

Et glimrende udgangspunkt for at besøge den smukke renæssanceby Urbino er vores ferieboliger i de smukke trøffeldale. Her finder du en fantastisk uspoleret natur, og året rundt er her mulighed for at gå på trøffeljagt, samt at nyde de vidunderlige egnsretter, området byder på, ofte tilberedt netop med trøfler.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Urbino her

Har du spørgsmål angående en ferie i Le Marche?

- så ring til os på 33151313 eller skriv til os ved at trykke her
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Marcus

Lad Piemonte åbne dine sanser

Er du på udkig efter en rejse til Italien, der er kendetegnet...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *