Oplev Milano i en forlænget weekend

Milano
Milano egner sig også til en forlænget weekend

Kun godt to timers flyvetur fra Kastrup ligger den pulserende storby Milano, som har alt fra spændende kunstmuseer til masser af butikker med mode, design, delikatesseforretninger, trendy barer, fabelagtige restauranter og hyggelige caféer. Oplagt som et rejsemål for en forlænget weekend!

Hertil bidrager også byens infrastruktur: Metronettet, busserne og sporvognene gør det meget nemt at komme fra den ene ende af byen til den anden og shuttlebusserne fra lufthavnen Malpensa har hyppige afgange; desuden nås byen også nemt med en lokal bybus fra lufthavnen Linate. Det er nemt at komme rundt i byen også til fods, da mange af seværdighederne ikke ligger særligt langt fra hinanden. Men hvor skal du begynde din storbyferie i Milano?

Et godt udgangspunkt

Et godt udgangspunkt er domkirkepladsen – byens hjerte. Herfra kan du beundre og besøge byens stolthed; den fabelagtigt smukke domkirke. Du kan købe dig til adgang til toppen af domkirken, hvorfra der venter et smukt syn ud over byen og samtidig kan du se de flot udskårne tinder og udsmykninger på nært hold. Fra domkirkepladsen kan du også på domkirkens højre side besøge shoppingarkaden Galleria Emanuele II.

Milanos domkirke
Milanos domkirke

Dette utrolige bygningsværk fanger øjeblikkeligt ens opmærksomhed og her kan du sidde indenfor og nyde en kop kaffe og beskue de forbipasserende i ro og mag. På en flise inde i Galleria Emanuelle II er en tyr afbilledet med smukke mosaikker. At betræde denne tyr betyder held og mange har igennem tiderne ønsket sig dette, for tyren er med tiden blevet godt slidt.

Legendariske La Scala i Milano

Gågaden, der løber langs højre side af Domkirken, hedder Corso Vittorio Emanuele II og huser mange gode butikker af forskellig karakter. Ikke langt fra Duomoen, i området bag Galleria Emanuele II, finder du langs gaden Via Filodrammatici frem til en af Milanos andre stoltheder, operahuset La Scala. Her ligger der et museum, som du kan besøge for at blive klogere på operahusets historie, dramaer, tenorer og sopraner. Billetter til forestillingerne på La Scala kan købes to måneder inden start via operahusets hjemmeside. Har du ikke nået at få billetter inden dit ophold i Milano, så prøv at slå vejen forbi La Scala Box Office, der ligger i kort afstand fra domkirken i Galleria del Sagrato.

Milano
Milanos smukke bybillede

Fortsætter du herfra mod torvet Dante Cardusio og går videre op langs det hyggelige handelsstrøg Via Dante, finder du Cairoli metrostationen for enden af gaden. Fortsætter du ligeud, når du slottet, der nærmere minder om en kolossal borg, kaldet Castello Sforzesco. Her er det muligt at besøge borgen, eller man kan gå igennem den store slotsport og bagom slottet, hvor parken Parco Sempione ligger.

Ikke langt herfra, stik øst for slottet, ligger det hyggelige brostensbelagte område kaldet Brera. Her hersker en hyggelig og intim atmosfære og om aftenen er det et af milanesernes foretrukne steder til en aftenspadseretur. Fra slottet kan området nemt nås til fods ad Via Cusani fra metrostationen Cairoli, Via dell’Orso og dernæst Via Brera.

Mode og shopping i Milano

Man kan ikke sige Milano uden også at tænke på mode og shopping. I den indre by er der butikker stort set alle vegne, og de kendte shoppinggader er bl.a. Via Torino, Corso Vittorio Emanuele II, området Quadrilatero med gaderne Via Montenapoleone og Via della Spiga.

Arkade Vittorio Emanuele II
Arkade Vittorio Emanuele II

Alle gaderne er kendt for deres ekstravagante butikker med dyrt mærketøj fra berømte internationale og italienske designere. En anden shoppinggade, der har meget at byde på, er Corso Buenos Aires, som nemt nås med metroen, hvor man skal stige af på stationerne Porta Venezia eller Lima.

Boheme-stemning i Navigli i Milano

Et andet meget hyggeligt område i Milano er Navigli. Her ligger der barer, spisesteder og caféer langs kanalerne i området og stemningen er lidt boheme, måske endda lidt flippet. Navigli er bestemt et besøg værd og på en solrig sommeraften er stemningen livlig og dejligt sydlandsk. Området er også kendt for dets mange antikvitetsbutikker.

Den sidste søndag i hver anden måned afholdes der et stort antikmarked – Mercatone dell”Antiquariato del Naviglio Grande – langs kanalerne og markedet kan bryste sig af at være byens største antikvitetsmarked.

Læs mere om rejser til Milano med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere