Oplev Scala på Amalfikysten

Scala
Scala er én af Amalfikystens skjulte perler....

Amalfikysten er heldigvis meget andet end chartergæster og endagsturister. Den er også en hel verden af små uspolerede lokalsamfund, der allerede imponerede de berømte Guldaldermalere, lige som hele kysten er gennemskåret af pittoreske vandrestier, som fører til uforglemmelige oplevelser.

For de fleste er Amalfikysten syd for Napoli indbegrebet af ufattelig skønhed, mens andre mest forbinder den med de horder af turister, der strømmer til fra hele verden i sommermånederne.

Som Skagen

Amalfikysten kan vel i virkeligheden bedst sammenlignes med Skagen, hvor de indfødte kryber ind i deres huler i juli måned, for først at dukke op, når den sidste turist er taget hjem. Men den er meget andet end havnen i Positano og domkirkepladsen i Amalfi. For de, der har mod på at tage på opdagelse rundt omkring på kysten, dukker der en hidtil ukendt verden op af små hyggelige lokalsamfund, vidunderlige vandrestier, kastanjeskove, hemmelige badebugter, grotter både til lands og til vands og meget meget mere. Der er ukendte perler i overflod, og den lille by Scala er blot én af dem.

Interesseret i en rejse til Amalfikysten? Så besøg denne side og se alle vores ferielejligheder og hoteller på Amalfikysten her

Scala – den ukendte perle

Scala ligger ca. 350 meter over havet, og den nærmeste kendte by er Ravello, som i fugleflugtsline vel blot ligger godt hundrede meter derfra, men byerne er adskilt af den mystiske og sagnomspundne Dragedal, som i dag også rummer vejen fra Amalfi.

Scala
Scala havde engang mere end 30.000 indbyggere og 300 vagttårne. I dag ånder alt fred og idyl…

I middelalderen udkæmpede man krige hen over hovedet på dragerne, og det kan det være svært at forstille sig, at Scala i den periode havde mere end 30.000 indbyggere og 300 vagttårne. I dag ånder alt fred og idyl, og der er vel ikke mere end omkring 2000 indbyggere, hvis man tæller alle, inklusive fårehyrderne med.

Scala er et oplagt udgangspunkt for vandreture. De hyggelige småbyer ligger så tæt, at man kan se fra den ene til den anden, og i de fleste tilfælde er det som regel hurtigere at gå end at køre. Det kan dog hænde, at man falder i snak med de lokale, som enten prøver at forære én et par kaninunger eller en rygsæk fuld af citroner. De små nabobyer Minuta og Pontone er helt klart et must – men også de spændende forsvarstårne Torre dello Ziro må man nødvendigvis besøge. Når man helt derud (tårnene ligger på et lille forbjerg mellem byerne Atrani og Amalfi og turen starter i Pontone) har man den mest vidunderlige udsigt over begge byer.

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Scala her

Eventyrlig solopgang

Vel hjemme i Scala igen, kan man nyde en velfortjent middag og et godt glas vin på terrassen. Og som en ekstra bonus, kan man allerede her begynde ”at klæde sit hjerte i festdragt” – som ræven siger i ”Den Lille Prins”. Næste morgen kan man nemlig ligge i sin seng, og som et af de meget få og sikkert udvalgte mennesker i verden få lov at opleve solen stå op over bjergene, og som ved et trylleslag forvandles Ravellos kulsorte silhuet til et festfyrværkeri af pastelfarver og stjernestøv.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere