Prøv chokolade-mandelkage fra Capri

Chokolade-mandelkage fra Capri
Du kan drømme dig til Capri alene ved at smage på den vidunderlige chokolade-mandelkage fra øen. Billede krediteret: Fabrizio Pucci (under licensen Creative Commons Attribution 2.0 Generic)

Har du også ofte drømt dig væk til den smukke Amalfikyst og den eksotiske ø Capri? Eller har du endda været der denne sommer?

Jeg nøjes med at drømme mig til Capri ved duften af denne chokolade-mandelkage. Kagen er pr. tradition tilberedt uden mel, men udelukkende med mandler og chokolade, hvilket giver en blød, smuldrende og velsmagende kage, der er et rent, gastronomisk symbol på den smukke ø Capri.

Smag selv. Drøm selv.

Se alle vores ferieboliger og hoteller på Capri her

Fakta:
Tilberedning: ca. 15 min. + ca. 55 min. bagetid
Antal personer: 1 kageform / 10 personer

Ingredienser:

    • 300 g mandler, finthakkede med skal
    • 200 g smør
    • 200 g sukker
    • 200 g mørk chokolade, smeltet
    • 6 æg
    • 4 spsk. kakaolikør eller italiensk Strega-likør
    • 4 g gær

Tilberedningen:
Smørret skal have stuetemperatur, så tag det ud af køleskabet i god tid.

Start med at blande sukker og smør godt sammen. Det bliver helt cremet og blødt. Tilsæt æg og bland det hele godt sammen. Chokoladen smeltes over vandbad. Tilsæt dernæst finthakkede mandler og smeltet chokolade til dejen. Tilsæt gær og likør og bland det hele sammen.

Tag en kageform (ca. 26 cm i diameter) og for den godt med bagepapir, så dejen ikke løber ud. Hæld dejen deri og sæt kagen i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 50-55 minutter.

Når kagen er færdig, vendes den ud på et serveringsfad, og når den er afkølet drysses den med flormelis.

Buon appetito!

Kunne du tænke dig at få flere tips om italiensk madlavning?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der også rummer masser af rejsetips til en ferie i Italien!
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere