Crostini med cannellinibønner og hvidløg

Crostini
Fænomenet Crostini stammer fra dengang, Italien primært ernærede sig ved landbrug og hvor man måtte udnytte alle sine ressourcer for at mætte familien

Fænomenet Crostini stammer fra dengang, Italien primært ernærede sig ved landbrug og hvor man måtte udnytte alle sine ressourcer for at mætte familien. Dengang var brødet ugegammelt og måtte dyppes i suppe, for at man kunne bide skorpen over – i dag anvender man oftere blot daggammelt brød.

I Italien finder man mange versioner af “brød med fyld”, nogle hedder Crostini, nogle Bruschette – men hvad er forskellen? Crostini adskiller sig fra Bruschette ved, at man til førstnævnte anvender hvidt brød, og til sidstnævnte surdejsbrød.

Denne opskrift er blot én version af Crostini med cannellinibønner. I nogle udgaver bruges salvie, andre igen tilberedes med saltet smør og andre iblandes eller pyntes med delikat stenbidderrogn. Her følger opskriften og mine fif til, hvordan Crostini´en kan tilberedes. God fornøjelse!

Fakta:
Ca. 12 crostini
Tilberedningstid i alt: ca. 30 min.

Ingredienser:

  • 1 ciabattabrød
  • 3 fed hvidløg
  • jomfruolivenolie
  • frisk rosmarin
  • 400 g drænede cannellinibønner fra dåse eller friske udblødt natten over og kogt (ca. ½-1½ time)
  • salt og kværnet peber
  • rødvinseddike

Brødet skæres i 1 cm tykke skiver, grilles i ovnen, på en grillpande eller på en grill, hvorefter de gnides let med et fed hvidløg og stænkes med olivenolie, salt og peber. Uden andet fyld går brødet også under navnet Fettunta i Italien. Men til denne version skal der bønnemos på toppen.

Stød en håndfuld frisk rosmarin sammen med lidt salt i en morter. Rør lidt olivenolie i og stil blandingen til side. Steg 2 fed hvidløg i lidt olivenolie, til de er let gyldne. Tilsæt cannellinibønnerne og lade dem simre med i ca. 7 minutter. Krydr bønnerne med salt og friskkværnet peber og lidt rødvinseddike og mos dem med en gaffel. Fordel mosen på de varme crostinibrød og stænk med rosmarinolien.

Før servering kan man vælge at pynte brødene med nogle kviste rosmarin, lidt hele cannellinibønner og eller friskrevet parmesanost. Crostinierne er fantastiske sammen med en forfriskende drink, sammen med andre små hapsere eller bare som en simpel forret – måske i variation med andre.

Buon Appetito!

Written By
More from Mamma Luisa

Dessert-riskagen Torta di Riso fra Emilia-Romagna

Torta di Riso kaldes også Torta dell’Abbondanza, altså overflodsstærten, og stammer fra...
Read More

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *