Smag på desserten biancomangiare fra Sicilien

Lær at lave desserten biancimangiare
Lær at lave desserten biancimangiare

Her kan alle være med – forsøg dig med en anderledes og nem dessert fra Sicilien. I det følgende giver jeg dig nogle gode tips om opskriften, tilberedningen og serveringen af den sicilianske dessert.

God appetit!

Ingredienser:

    • 1 L mælk
    • 4 spiseskefulde majsstivelse (for eks. Maizena)
    • 3 spiseskefulde sukker
    • 1 knivspids salt
    • lidt citronskal
    • lidt kanel.

Fremgangsmåde:
Opløs stivelsen med mælk (lidt ad gangen) og kom resten af mælken i med sukker, salt og citron, når stivelsen er helt opløst. Blandingen varmes over lavt blus under konstant omrøring, indtil det begynder at koge. Tag af blusset, fjern citronskallen og tilsæt lidt kanel.

Servering:
Portionsanrettes i serveringsskåle og serveres koldt. Velbekomme!

Vinanbefaling:

Dette er en ganske let og sart dessert og derfor vil jeg vælge en lignende vin der matcher dette. Hvis vi skal holde os i det Sicilianske ville jeg tage en Zibibbo (en lokal variant af Moscato), den er karakteristisk ved at stadig have en frisk og aromatisk stil. Der er dog producenter der er begyndt at lave zibibbo som en letmousserende sød vin, inspireret af Moscato d’Asti, og en sådan ville supplere desserten fantastisk godt.

Hvis disse forslag er svære at finde i det nordiske så kan man bruge en Moscato d’Asti i stedet.

Kunne du tænke dig at modtage flere tips om italiensk madlavning?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, som også indeholder masser af rejsetips til din ferie i Italien
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Panpepato – julesmåkager fra Umbrien

I dag vil jeg tage dig med til den centrale, grønne region...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *