Prøv ligurisk vinter-brødbudding

Vinter-brødbudding fra Italien
I Italien bliver vinter-brødbudding serveret til morgenmaden på de kølige vinterdage

Denne vinterdessert har jeg valgt at oversætte med brødbudding, da den fremstår blød som budding, særligt når den er varm. Det er en opskrift, som jeg har fået under et besøg på Villa I Poggioli i Ligurien, hvor de ynder at servere den til morgenmaden på de kølige vinterdage, hvor hele familien samles.

I Italien har man for vane at spise en del kager til morgenmaden, hvor den skandinaviske tradition hælder mere mod det salte bord eller morgenmadsprodukter med mælk på.

Det er ret dekorativt at servere denne budding som portionsanretninger, frem for én stor – men det kræver lidt mere tilpasning af brød i forhold til de ønskede forme, også i forhold til målene nedenfor.

God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning: ca. 55 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 6 skiver lyst toastbrød uden skorpe
  • Smør til brødet
  • Appelsinmarmelade til brødet
  • 25 g sultana rosiner, der har ligget i rom
  • 2 æg
  • 300 ml mælk
  • 3 spsk. fløde
  • 4 spsk. strøsukker
  • Muskatnød

Tilberedningen
Forvarm ovnene til 170°C. Smør brødet med smør og dernæst marmelade. Læg tre skiver brød i et tærtefad (eller de(n) ønskede form(e)), drys rosinerne over og læg de sidste tre skiver brød ovenpå igen. Varm mælken op i en gryde, slå æg, fløde og sukker sammen i den varme mælk, og hæld så blandingen over brødene. Lad det trække i et kvarter, dæk buddingen til (med staniol eller et låg) og stil dernæst tærtefadet i ovnen (overdækket) og bag brødbuddingen i ca. 20 minutter.

Servering
Tag låget af, drys sukker og en smule muskatnød henover, og bag den i yderligere 20-25 minutter indtil den er gylden på toppen. Lad den køle en smule af før servering – den smager også dejligt, når den er kold.

Servér sammen med en god kop kaffe eller som dessert med et glas mousserende vin til.

Buon appetito!

Chanchen for at smage Rossellas vinterbudding

Kunne du tænke dig, at bo på Villa I Poggioli i Ligurien og måske endda være så heldig at få lov at smage Rossellas vinterbudding, så kan du booke din lejlighed her.

Tags from the story
Written By
More from Mamma Luisa

Insalata di arance – siciliansk appelsinsalat

Sicilianerne elsker at anvende appelsiner og citroner i deres salater, og de...
Read More

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *