Lær at lave citronsnapsen limoncello

Citroner fra Italien
Skallen fra usprøjtede citroner er essensen i limoncello

Limoncello er en dejlig citronsnaps, som oprindelig stammer fra Amalfikysten syd for Napoli. Den skal nydes direkte fra fryseren i små glas – men kan også bruges i desserter.

Mange har sikkert købt limoncello med hjem fra ferien, men man kan forholdsvis nemt lave den selv, ligesom de lokale italienere har gjort i årevis.

Limoncello
Limoncello er særligt populær i det sydlige Italien

Ingredienser

  • 1 liter finsprit / eller smagsneutral snaps
  • 1 ½ liter vand
  • 1 kg sukker
  • Skallen af 8 usprøjtede citroner

Citronerne skrælles og skallerne (UDEN noget hvidt) trækker i sprit i 4 uger.

Sukker og vand koges til en lage, og hældes efterfølgende i spritten, efter at skallerne er siet fra.

Limoncello’en er nu færdig, og mangler blot en tur i fryseren.

 

 

Kunne du tænke dig at få tilsendt flere italienske opskrifter?

- så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Smag på tartufo (italienske trøfler) fra isbaren L’Angolo di Gelato i Firenze

Tartufo er oprindeligt en fransk delikatesse,  men i dag en klassisk smagsvariant...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *