Lær at lave citronsnapsen limoncello

Citroner fra Italien
Skallen fra usprøjtede citroner er essensen i limoncello

Limoncello er en dejlig citronsnaps, som oprindelig stammer fra Amalfikysten syd for Napoli. Den skal nydes direkte fra fryseren i små glas – men kan også bruges i desserter.

Mange har sikkert købt limoncello med hjem fra ferien, men man kan forholdsvis nemt lave den selv, ligesom de lokale italienere har gjort i årevis.

Limoncello
Limoncello er særligt populær i det sydlige Italien

Ingredienser

  • 1 liter finsprit / eller smagsneutral snaps
  • 1 ½ liter vand
  • 1 kg sukker
  • Skallen af 8 usprøjtede citroner

Citronerne skrælles og skallerne (UDEN noget hvidt) trækker i sprit i 4 uger.

Sukker og vand koges til en lage, og hældes efterfølgende i spritten, efter at skallerne er siet fra.

Limoncello’en er nu færdig, og mangler blot en tur i fryseren.

 

 

Kunne du tænke dig at få tilsendt flere italienske opskrifter?

- så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Tips til en toscansk kyllingeleverpaté

Den toscanske kyllingeleverpaté er en klassisk antipasto sammen med tomat-bruschetta, diverse salami-udskæringer...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *