Få opskrift på genovesisk pesto

Pesto-ingredienser
Ingredienserne til pesto er enkle, men velsmagende

Pesto er forlængst blevet én af danskernes foretrukne italienske madingredienser. Du kan her lære at lave din egen vaskeægte genovesiske pesto på få minutter. God fornøjelse – og god appetit!

Tilberedning:

Skyl 3 håndfulde basilikumblade under rindende vand og læg dem til tørre på et viskestykke. Kom bladene i en morter med 3 fed hvidløg og stamp grundigt. Tilsæt 2-3 spiseskefulde friskrevet parmesanost, 1 lille håndfuld pinjekerner, 4 spiseskefulde god extra jomfru olivenolie.

Fortsæt med at stampe til pestoen er ensartet og har den ønskede konsistens – tilsæt eventuelt lidt mere olie. Smag til med salt og peber.

Anvendelse:

Pestoen kan anvendes som pastasauce eller dressing til en god salat. Alternativt kan man vende kogte nyopgravede kartofler i pesto og drysse dem med sesamfrø.

Kunne du tænke dig at modtage flere italienske opskrifter?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel

Vidste du, at…

…verdens dyreste olivenolie kommer fra Toscana? I Monte Amiata tæt på Montalcino...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *