Opskrift på italiensk chokoladekage med olivenolie og figenmarmelade

Prøv den her italienske udgave af en chokoladekage næste gang, du skal byde gæsterne på noget godt
Prøv den her italienske udgave af en chokoladekage næste gang, du skal byde gæsterne på noget godt

En chokoladekage med olivenolie – hvordan klinger det i dine ører? Fantastisk godt, spændende – eller bare ret mærkeligt? Ja, at have olivenolie i chokoladekagen er sandt nok ikke almindeligt, men det er ikke desto mindre en strålende måde at gøre den “gode, gamle chokoladekage” lidt mere italiensk på. Og, hvis du spørger mig, lidt lækrere. Du behøver ikke være bange for, at kagen kommer til at smage af olivenolie – for det gør den ikke. Derimod tilfører olivenolien et ekstra smagsniveau, hvilket gør, at resultatet bliver ekstra godt.

Og som om det ikke var nok – den her chokoladekage passer desuden til alle, som lider af laktoseintolerans, eftersom smøret jo er erstattet med olivenolie (undgå dog at servere flødeskum af almindelig fløde i det tilfælde, du lider af laktoseintolerans, og vælg for eksempel havre-fløde eller kokos-fløde i stedet).

Fakta:
Tid: cirka 40 minutter
Antal portioner: 4

Ingredienser:
150 g mørk chokolade, gerne med havsalt
2 æg
1 dl råsukker
1 dl olivenolie
1 dl hvedemel
1 knivspids salt
4 spiseskefuld figenmarmelade

Til servering: flødeskum og figenmarmelade

Gør sådan her:
Sæt ovnen på 175 grader.

Smør en form (ca. 20×20 cm) med olivenolie. Smelt chokoladen over et vandbad. Bland æg og sukker forsigtigt; det skal ikke blive for blødt, for da bliver kagen tør. Tilfør olivenolien, siden hvedemel og salt. Tilsæt derefter den smeltede chokolade og figenmarmelade.

Hæld det ned i formen og bag det i cirka 20-25 minutter. Prøv at stikke med en pind eller en kniv for at se, om kagen er klar; den skal helst være lidt fast og klæbrig.

Server med flødeskum, gerne blandet med mere figenmarmelade.

Vil du smage på mere italiensk mad?

Det findes jo ikke noget bedre end at smage på italiensk mad i Italien selv. Her finder du alle vores ferieboliger og hoteller i Rom, hvor du blandt andet kan smage på den regionale ret Spaghetti Cacio e Pepe, eller hvorfor ikke en afslappende ferie i en ferielejlighed eller villa ved Gardasøen, hvor du helt sikkert også kan få din appetit stillet.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere